В месеца на меда

Още за лечебната сила на тази суперхрана
В месеца на меда

Вчера научихме, че през септември, освен деня на тъпите въпроси, американците честват и Месеца на меда :)

А тъй като сме абсолютни фенове на течното злато, решихме, в последния септемврийски петък, да споменем още три любопитни теории, свързани с него, които може би сме забравили да вметнем тук

Лек срещу махмурлук

Според редица учени похапването на мед повишава способността на черния дроб да метаболизира алкохол. При едно условие обаче – за всеки 25 грама спиртна напитка да се консумират 8 супени лъжици :)

Оу! Споменатото количество лепкаво изкушение обаче съдържа около 500 калории. Така че все пак не ви препоръчваме да лекувате главоболието си след пиянска вечер с него. Защото рискувате след това да се борите с излишни килограми.

Война с рака

Предварителни проучвания върху мишки показват, че някои видове мед възпрепятстват размножаването на ракови клетки в тялото на гризачите.

За съжаление, подобни тестове все още не са правени върху хора, така че не можем да бъдем сигурни, че ефектът на течното злато върху човешкия организъм ще е същият.

Унищожител на токсините

Смята се, че масажът с мед е хипер лечебен и отпускащ. Твърди се още, че при въпросната процедура тялото се освобождава от натрупаните токсини. Как става това обаче... е тайна, която още никой не е разгадал :)

Разбира се, медът притежава много други, доказани здравословни качества, от които ви съветваме да се възползвате не само през септември, а през цялата година.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май