Тренировка за бързина

Тренировка за бързина

Още по темата

Бързината е най-важното качество при повечето от спортовете. Например за един лекоатлет е важно да е по-бърз от другите, за да е победител, а футболистите трябва да са бързи, за да се преборят с противниковия играч и да отбележат гол. Ето една тренировка, която ще ви помогне да подобрите вашата скорост.

Силова тренировка. За добрата бързина е необходима сила в краката и ръцете. Правете клекове, упражнения за прасец, бедра, разгъвачи. Важно е да правите и упражнения за ръце - лежанка, флайс и други силови упражнения за ръце.

Пъргавина. Освен силата, пъргавината е също от изключителна важност за бързината. Правете много подскоци и многоскоци. Започнете с американски подскоци, направете подскоци с вдигане на колената към гърдите, правете подскоци за прасец. След това направете разкрачка и кенгуру, а накрая можете да направите крачковиден многоскок.

Бегова тренировка. Вече е време за бягане. Можете да правите 2 бегови тренировки. Едната е чиста бързина. Правете отсечки от 20, 30, 50, 60, 80 и 100 метра. Правете ги на 80% от възможностите ви, за да предотвратите контузиите. Другата тренировка, която можете да направите е интервалната.

Най-добре е да има 2 силови тренировки, 2 тренировки за пъргавина и 2 бегови тренировки и 1 почивен ден. Например направете понеделник и четвъртък силовите, вторник и събота пъргавината а сряда и петък бързината.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май