14 съвета да подобрите вашата тренировка (I част)

14 съвета да подобрите вашата тренировка (I част)

Най-важното

Ако искате тренировката ви да ви дава резултати е необходимо да я подобрите. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изгорите повече калории, да се справите по-добре и да увеличите силата и бързината си. Тези лесни стъпки ще ви помогнат да станете по-добри в това, с което сте се захванали.

Постоянство. Това е най-важният съвет за трениране. Когато сте постоянни, вие няма да имате проблеми с тренировката. Ако не сте постоянни, ще стоите на едно място и няма да успеете да подобрите нивото си. Трябва да се тренира всеки ден, а не да се направи една силна тренировка и после 2-3 дена да се почива.

Не правете дълго кардио. Кардиото е важно, но не бягайте 40-50 минути с бавно темпо. Това ще ви помогне не само да се отегчите, но и не е толкова ефективна тренировката ви. Ако искате добра ефективност, направете интервална тренировка, не по-дълга от 25-30 минути, която ще ви помогне да изгорите повече калории.

Тренировката трябва да е пълна. Ако искате тренировката ви да е качествена, трябва да я завършите напълно, а не да правите 2-3 упражнения, които няма да ви помогнат в нищо. Трябва всяка тренировка да е за отделна мускулна група, а не разхвърляни упражнения.

Когато правите кардио, правете го правилно. Има само едно златно правило за правене на кардио. Започнете с разтягане, което ще ви помогне да подобрите мускулите си и ще ги направите готови за тренировка. След това направете 20 минути интервално бягане и завършете с 20 минути бягане с равномерно темпо.

Увеличавайте килограмите. Когато правите 3 или 4 серии, хубаво е да не ги правите с еднакво тегло. Трябва всяка следваща серия да е с повече килограми и по-малко повторения.

Съобразявайте се със собственото си тегло. Когато правите силова тренировка трябва да се съобразявате с теглото си. Ако тежите 70 килограма, не слагайте повече от двойно тегло на клек.

Не използвайте само уредите във фитнеса. Във всяка тренировка трябва да има по 1 или 2 упражнения, които са със собствено тегло, а не на уредите във фитнеса. Това ще ви помогне да подобрите силата на мускулите, без да ги натоварвате прекалено много.
'

Вижте още: Да подобрим тренировката си.

Вижте още: Тренировка за здраво сърце.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май