Редовна спа терапия под душа

За здраве, разбира се
Редовна спа терапия под душа

Сигурно вече сте се убедили, че банята е перфектно място за релакс. Точно поради тази причина изобщо не ограничавайте времето си, прекарано там.

Обратното: подарете си пълноценно преживяване под душа и се погрижете за здравето си още сега. Ето три добри идеи:

Краката са важни

Ако половинката ви отказва да ви масажира, прибегнете към старата практика да си вършите неотложната работа сами. И знаете ли кой има най-силна нужда от масаж? Разбира се - краката и по-специално стъпалата ви.

Последните са "родени" с нелеката съдба да носят ежедневно тежестта на цялото тяло. Нещо повече: според китайската наука точно там са съсредоточени голям брой енергийни зони, които е добре да стимулирате всекидневно, за да се чувствате здрави и тонизирани.

Ползвайте обикновена гъба за баня или скраб, за да свалите мъртвите кожни клетки и да облекчите болките в ходила си. Факт е: последните ще ви трябват и утре. Обърнете им специално внимание още днес и докато сте под душа.

*За приятния масаж с нагрети камъни, четете в следващ материал.

От долу нагоре

Така, както сте започнали, продължете да ексфолирате кожата на цялото тяло (заслужава го). За тази цел използвайте специална ръкавица от луфа или домашно направен скраб от захар, вместо от сол. Когато свалите мъртвите клетки, кожата ви ще диша по-свободно и ще се сдобие с усещане за свежест и честота.

Стречинг под душа

Е, не ви препоръчваме да изпълнявате всички асани от йога практиката си. Нито е безопасно, нито евтино, като се вземе под внимание сметката за вода, която ще платите след това.

Няколко минути разтягане под душа обаче със сигурност ще подействат доста релаксиращо и на ума, и на мускулите ви.

Пробвайте така: застанете в широк разкрач, с крака свити в коленете, и ръце пред гърдите. Постойте, докато топлата вода облива раменете и главата ви... Внимавайте да не паднете обаче! Не забравяйте, че е мокро и хлъзгаво.

Струва ни се, че тези трикове са лесно изпълними и не отнемат много време. Прилагате ли ги?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май