Ягодова фантазия

Добавете кисело мляко и бисквити и имате абсолютната рецепта за лятно настроение
Ягодова фантазия

Сещате ли се за по-страхотна комбинация от ягоди, кисело мляко и бисквити? Ние – не, особено когато навън е 30 градуса и мирише на море :)

Сега ще ви дадем една идея, която върви както със сутрешното, така и със следобедното кафе, с чаша розе и, изобщо: по всяко време на денонощието!

Ето и необходимите продукти:

400 грама пресни ягоди, по възможност – сладки, но не презрели

500 грама изцедено кисело мляко

12 малки бисквитки – може целувки, курабийки, маслени бисквити, но най-добре с вкус на ядки (ако правите това за закуска, може да използвате и овесени ядки или мюсли с подходящ вкус)

4 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите с помощта на точилка на по-скоро дребни парченца, но в никакъв случай не ги правете на прах.

Измийте и почистете ягодите и ги нарежете на големи парчета. В подходяща купа ги посипете с половината захар и ги смачкайте с вилица, така че да пуснат сок. Останалата част от захарта, която може да замените с 1 супена лъжица ягодово сладко или топинг, прибавете към млякото и разбъркайте.

След това застелете дъното на 4-6 чаши или малки купички с бисквитите/овесените ядки/мюслито. Залейте с кисело мляко и със смачканите ягоди. Изяжте с огромно удоволствие :)

inm.com

Ако ягодите са особено сладки, което тази година не е твърде вероятно, може да намалите захарта и дори да се откажете от нея. Можете да използвате и само 1 супена лъжица течен мед или подсладител по избор – всичко зависи от вас.

П.П.: няколко безсолни ореха ще направят това творение абсолютно разкошно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май