Сладко от кестени

Една есенна рецепта от нашия любим Kulinar.bg
Сладко от кестени

Може би не всички в екипа на FitWell са страхотни кулинари, но едно е сигурно: всички са абсолютни чревоугодници. Иначе казано – налага им се да прекарват време в кухнята...

За това и ще разберете радостта ни от новата визия и подобрения на Kulinar.bg един от най-старите портали за рецепти у нас, който ни е спасявал хиляди пъти в непредвидени гладни ситуации ;)

Трябва да признаем, че винаги сме се изненадвали на изобилието от класически български рецепти в него. А и често ни е вдъхновявал да стартираме нови експерименти край печката.

Е, сега вкусният проект предлага още повече: дава домакински съвети и готварски насоки, следи актуални кулинарни теми и събития и т.н. Но той е и по-приятелски настроен, защото позволява на всеки потребител да публикува своите любими рецепти със снимки към тях, както и да следи любимите си кулинари и техните вкусни предложения :)

А днес си харесахме рецептата за сладко от кестени, която смятаме да ви споделим. Ето и необходимите продукти за нея:

600 грама кестени

125 грама захар

половин пакетче канела на прах или цяло пакетче ванилия

20 милилитра коняк (ние предполагаме, че може да се замени и с бренди)

Начин на приготвяне:

inm.comСварете кестените, обелете ги и ги пасирайте. Добавете захарта, канелата/ванилията, 50 милилитра вода и коняка. Разбийте добре с помощта на миксер, така че захарта да се разтвори напълно.

След това разпределете в бурканчета и стерилизирайте за 40 минути.

За допълнителен аромат и вкус, може да добавите настърганата кора на един портокал, натрошени орехи или лешници и друго.

Имайте предвид, че крайният резултат не е безкрайно сладък и добива вълшебен вкус в компанията на круши, топъл хляб и меко френско сирене ;)

Още вдъховение тук, в Kulinar.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май