Средностатистическата жена е красива

И многолика
Средностатистическата жена е красива

Ако чуете за себе си определението "средностатистически", е много вероятно да не ви стане съвсем приятно. Къде-къде по-добре си е да се намираш извън нормата, пък било то в положителния или отрицателния край на спектъра. Е, следващите няколко (40, ако трябва да бъдем напълно прецизни) изображения определено ще ви накарат да преосмислите становището си по този въпрос.

Те са генерирани от няколко специалиста по експериментална психология от Глазгоуския университет на базата на стотици снимки на жени, представители на 41 световни етноса и националности. С помощта на софтуер те "обобщават" тези кадри, за да получат лицето на средностатистическата жена. Методът, известен още като "композитна портретура", се използва от психологията открай време, за да изучава човешкото възприятие за привлекателност.

Настоящият проект е вдъхновен от уеб фотоалбума "The Face of Tomorrow" на южноафриканския артист Майк Майк, който беше посветен на типичното лице на световните граждани. И въпреки че търпи някои критики, (твърде ниската "средна" възраст, която не отговаря на реалността и несъответствието на цвета на кожата при някои раси) той е доста интересен поглед върху разкрасяващия ефект на усредняването.  10587181058719105872010587211058722

Още от нас на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май