Социалната цена на моновеждата

Пинсета или срам и отчуждение!
Социалната цена на моновеждата

За никого не е тайна, че живеем в един безмилостен свят на стереотипи и предразсъдъци. Появиш ли се на улицата, изглеждайки необмислено спрямо актуалното за сезона, това може да те лиши от възможности за сближаване, за получаване на ценна информация, за работа, ако щете. Всеки твърди, че никой не е виновен за начина, по който изглежда, обаче за нищо на света не би пропуснал възможността да попита младежа с щръкналите уши колко канала хваща. Тъжно е и същевременно е супер смешно, признайте си!

Подобно е положението и с Марк Робер. Той е роден с нещо, което в разговорния език сме свикнали да наричаме "моновежда". За щастие, тя спира да бъде видима благодарение на пинсетата, но той не престава да таи дълбоко в себе си скъпите спомени за онези времена на неугледност и позор. Вероятно това го кара години по-късно да предприеме един почти научен експеримент. Целта е да се направи директен паралел между отношението на обществото към един човек, оборудван с естествена козирка и същия този човек, но с чифт вежди на мястото на козирката.

Резултатите са повече от видими, но за всеки случай ще ви ги резюмирам в текстов вид:

Средна продължителност на отговор на въпрос, зададен от "нормален" човек: 33 думи

Средна продължителност на отговор на същия въпрос, но зададен от моновежда: 16 думи

Средна продължителност на самостоятелен отговор на въпрос, зададен от "нормален" човек: 18 думи

Средна продължителност на групов отговор на същия въпрос, но зададен от моновежда: 14 думи

Опити за заснемане на моновеждата с мобилен телефон: 35 на 100

Затова, запомнете: в случай, че сте оборудвани с моновежда и не сте направили нищо по въпроса това да не ви личи, има сериозна вероятност да бъдете третирани неравностойно от обществото. И ако за вас пинсетата не е опция, молете се час по-скоро хипстър съсловието да реши, че сключените вежди са супер яки.

А дотогава можете да се укривате на нашата фен-страница във фейсбук, където никой няма да ви се смее. Не и на глас.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май