Перфектен летен грим

Стъпка по стъпка
Перфектен летен грим

Лятото е на ръба на следващия месец - ура! Затова побързахме да изкопчим от момичетата от любимия ни сайт Jenite.bg няколко полезни съвета за това как да се гримираме през най-горещия сезон от годината.

Девойките щедро "отвориха" торбата с препоръките и споделиха с нас ей този супер полезен и подробен инструктаж: 

932302Donna Trope / Glamour

1. След като сте хидратирали лицето и околоочния контур с лек и бързопопиващ овлажнител, нанесете кремообразен коректор под очите, както и за да прикриете отделни петънца и зачервявания по лицето си. Използвайте малко количество продукт и го разнесете с помощта на малка и не много мека четка за грим.

2. Изберете лек фон дьо тен в два цвята - един, който съответства на тона на кожата ви и друг, който е с 2-3 нюанса по-тъмен. Нанесете ги така, както е показано на снимката, и разнесете внимателно, за да се слеят цветовете и да няма резки граници. Така ще изравните тена си и едновременно ще контурирате лицето си, за да не изглежда то просто като платно, а да добие триизмерност.

932301Donna Trope / Glamour

3. Пробвали ли сте кремообразен руж? Той се нанася много по-лесно от прахообразния и придава на лицето ви още по-естествен и нежен вид. Нанесете такъв продукт в прасковен цвят на на скулите си, използвайки върховете на пръстите си. Внимавайте с количеството. Започнете със съвсем малко руж и ако прецените, че имате нужда от още, нанесете втори слой.

4. На подвижния клепач нанесете кремообразни сенки за очи с перлен блясък. Подберете цвета им според тона на кожата си и заложете на лек нюанс на шампанско. Това ще бъде вашата база за сенки.

932300Donna Trope / Glamour

5. Във външния ъгъл на окото нанесете бронзови кремообразни сенки, а в центъра на клепача - златисти. За да запазите получения грим за по-дълго, фиксирайте внимателно с прозрачна прахообразна пудра.

6. Вместо очна линия, нанесете кафяв молив и го опушете, с помощта на малка четка за сенки. Завършете с два слоя спирала на горните и долните мигли.

7. Нанесете на устните балсам, за да ги омекотите. След 5-10 минути попийте излишното количество продукт със салфетка и нанесете полупрозрачно червило или гланц в ягодов цвят.

Добрата новина е, че виртуалният салон за красота на jenite работи нон-стоп. Не се колебайте да го посетите по всяко време на денонощието. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май