Няма лъжа, няма измама: пет години без шампоан!

Една жена "отказа" популярния продукт за измиване на гривата, защото...
Няма лъжа, няма измама: пет години без шампоан!

Факт. Все повече хора четат етикетите на продуктите за лична хигиена (и не само на тях), които използват. Не е случайно, че дори у нас могат да се открият доста ентусиасти, които отдавна са преминали в отбора на "био" потребителите и употребяват само максимално натурални препарати за хигиенна грижа.

Има даже и персони, които тотално са се отказали от "магазинските" продукти. Такава една жена, например, е американката Жаклин Бейърс, която от 5 години не е мила косата си с шампоан. Да, да, съвсем правилно прочетохте.

През далечната (най-вече за гривата ѝ) 2009-та мадамата, която води собствен блог, окончателно се отказва от шампонирането. Причината: пъстрият "коктейл" от химикали, които присъстват в препаратите за измиване.

1170233LittleOwlCrunchyMommaПреди да вземе това решение американката в действителност пробва няколко натурални алтернативи, намиращи се на пазара, но, както признава сама, те не се оказват по джоба ѝ. Затова решава да действа наистина "натурално" - съвсем без шампоан.

Оттогава досега Жаклин "мие" косата си само с вода, два пъти в седмицата. От време на време я изполива с разтвор от оцет и сода за хляб, но избягва да извършва въпросната процедура често, тъй като същата притежавала силен изсушаващ косъма ефект. Един път в годината пък дамата ходи на фризьор, за да се подстригва.

Учудващ или не, резултатът от експеримента се оказва изключително добър, поне според нея. За периода без шампоан гривата на госпожа Бейърс станала здрава, лъскава и красива. Просто перфектна по нейните думи :) 

На въпроса дали е отказала нещо друго, Жаклин отговаря, че поддържа останалата част от хигиената си по обичайния начин. Ползва био сапун, в който има общо само 3 съставки. Преди време е пробвала да си направи такъв сама, но бързо свършил. Пастата ѝ за зъби също е от магазина, защото досега просто не е открила правилната "домашна" рецепта, за да си приготвя друга.

Е, както се казва: разни хора, разни идеали. Кажете ни: вие бихте ли се подложили на подобен експеримент? 

ключови думи:
коса хигиена шампоан

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март