Наръчник по оцеляване: колa маската

За една не особено любима козметична процедура. Но, уви - необходима!
Наръчник по оцеляване: колa маската

Рецепторите ни за болка квалифицират козметичните процедури като приятни и хипер неприятни. А премахването на космите с кола маска (студена или топла) определено спада към втората група.

Всъщност, все още не сме срещали някой, който да обожава въпросната интервенция. Предполагаме, че и вие не правите изключение от общото правило. А ако правите – поздравления. Рядко се раждат такива герои.

Добрата новина е, че в няколко стъпки може значително да облекчите мъките си както в салона за красота, така и вкъщи:

В деня преди манипулацията ексфолирайте цялото тяло:

Защото след ексфолиация кожата става значително по-податлива на козметични процедури - дори и най-скромните и тънки косъмчетата се обработват значително по-лесно.

А доволни ли сте от козметика си?

Ако наистина е професионалист, той вероятно много добре си дава сметка за "нормалния" праг на болка, който сте способни да изпитвате и няма да се стреми да го прескача, макар и без да иска. 

Освен това, добрият козметик би трябвало да се съобразява с желанията ви да спира с манипулацията в случай на нужда. С две думи: въобще не се стеснявайте да споделяте усещанията си.

Щом забележите, че ви третират с невнимание обаче, задължително потърсете спасение от космите в друг салон. Сигурни сме, че бързо ще намерите подходящ заместител.

Ако пък разчитате на обезкосмяване в домашна среда, също не пренебрегвайте личния си комфорт. Постарайте се да си осигурите вдъхновяваща среда – със свещи и приятна музика. 

Като оставите излишните капризи настрана, в живота като че ли има доста по-болезнени неща от студената или топла кола маска, нали?

Изглежда всичко е въпрос на практика и дълго изстрадан опит (тялото може да го потвърди).

Все пак, ако прагът ви на болка е твърде нисък, пробвайте да потушите неприятните усещания, като глътнете хапче аспирин един час преди процедурата.

Потърпевши сигурно има добро основание да твърдят, че медикаментът притъпява рецепторите за болка. 

Е, надяваме се да сте имали по-безболезнена разкрасителна процедура... А сега ви оставяме да се порадвате на гладките си крака.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май