Маска за лице от цветя

За свежа и пролетна кожа
Маска за лице от цветя

Най-важното

Венчелистчето е основен елемент от устройството на венчето. Последното може да бъде съставено от сраснали помежду си или свободни венчелистчета.

Обикновено те са нашарени по най-различен начин и всъщност точно на тях се дължи баграта на цветовете.

Пролетта буквално ще разцъфти на лицето ви, ако го подхраните с тази домашно направена маска от  венчелистчета на маргаритки. Разкошните цветя принадлежат на род Хризантеми, към които спадат и редица други красиви видове, също подходящи за пролетни козметични процедури.

Всъщност, спокойно може да ползвате венчелистчета и на друг род цветя – любимия ви, например. Обаче, преди това се уверете, че изборът ви не е растение с подчертано отровни намерения :)

Все пак палавите членове на семейство Хризантеми остават топ почистващо порите средство, което освен това бързо ще изтрие мрачния, сив цвят от физиономията ви.

А, за да се сдобиете с пролетно лице, имате нужда от следните продукти, които ви предстои да  обработите в абсолютно домашни условия:

7-10 венчелистчета на маргаритки (може да ползвате и сушени такива)
2 супени лъжици мед
4 супени лъжици кисело мляко

И начало!

Най-напред съберете венчелистчетата и ги нарежете на дребно. Поръсете ги с няколко капки вода и ги увийте в хавлиена кърпа. После ги "разтрийте" отгоре с помощта на точилка, докато влагата попие в тях.

Следващата стъпка е да разбъркате в купа, до еднородна смес, млякото, меда и готовите венчелистчета.
Нанесете готовия микс върху лицето и го оставете да подейства за около 10 минути.

Междувременно, масажирайте с малки кръгове с пръстите на ръцете. Накрая отстранете маската с помощта на влажна кърпа. Изплакнете и нанесете овлажняващ крем.

Е, пролетта безспорно е още тук: грее отдалече на лицето ви. Не бързайте да я изпращате!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май