Код жълт. На лицето

С маска от лимони
Код жълт. На лицето

Казват, че през 2012, която според китайския календар е Годината на Дракона, би било добре да носим дрехи в черен или в жълт цвят. Е, ако тези шарки ни донесат късмет и щастие, нямаме нищо против да заложим на тях.

Но за да бъдем максимално откровени с вас, ще си признаем, че от двата цвята предпочитаме по-светлия. Истината е, че той ни носи много положителни емоции и оказва страхотно въздействие върху общото ни настроение.

Затова даваме начало на фиестата на жълтото... сега! И по този повод възнамеряваме да си направим една много готина домашна маска за лице от лимони. Нали са жълти, ще свършат работа.

Хубавото е, че въпросният козметичен продукт е абсолютно натурален и има доказано ексфолиращо действие. Накратко: ще почисти кожата ни добре, ще стегне порите и ще предаде истински блясък на физиономията ни. 

А ако и вие искате да се погрижите за външната си обвивка, също може да си направите маската. Лесно е. Нужни са ви следните продукти:

сокът на един лимон

2 супени лъжици брашно

белтъците на 2 яйца

Начин на приготвяне: Изброените продукти се разбъркват добре в подходящ съд, до получаване на еднородна текстура. После сместа се нанася на чисто лице и се оставя да постои за няколко минути (10-15). Накрая муцунката се изплаква с хладка вода и върху нея се нанася овлажняващ крем. И толкова.

Може да ви се струват истинска загуба на време, но домашните разкрасителни процедури са добър начин да се погрижите за външния си вид. Така че не им обръщайте гръб само защото ви звучат странни на пръв поглед. 

Е, хайде, бъдете жълти, щастливи и красиви!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май