Как да подготвим кожата си за есента

Как да подготвим кожата си за есента

Макар и да сме се опитвали да пазим кожата си през горещия сезон, на практика е почти невъзможно да успеем да се скрием от слънцето. Със сигурност и вие сте се изкушили да застанете под жарките му лъчи и да усетите приятната му топлина, запазвайки спомена за тези моменти чак до другото лято. Въпреки всичко, след края на сезона трябва да се погрижите за кожата си и да я подготвите за есента. А ето и няколко начина как да го направите:

Възстановете колагена

Есента е идеалното време, в което да работите върху възстановяването на нивата на колаген и да възобновите количеството му, което може би е било изгубено заради по-честото излагане на слънце. Ако искате да направите това, най-добрият съвет, който можем да ви дадем е да се обърнете към професионалист. Макар че на пазара съществуват безброй продукти, които обещават да снабдят кожата ви с колаген, най-добрият начин си остава да се опитате да направите това в салон, избирайки подходящата за вас процедура. За да поддържате нейния ефект, правете я на всеки 6-8 седмици, а между две посещения при вашия козметик можете да си правите домашни маски.

Приемайте подходящите витамини

 

Със сигурност основната грижа за кожата ни през лятото е нанасянето на слънцезащитен крем. Но тя не бива да се изчерпва само с това. От огромно значение за красотата и здравият ѝ вид е нашата диета и приемът на достатъчно количество вода. Витамините могат да помогнат за намаляване на бръчките, сухотата, по-грубият вид на кожата и пигментните петна. За да се подготвите за есента, за предпочитане е да включите в ежедневната си рутина четири основни ключови витамина – витамин А, витамин D, витамин Е, витамин K. Витамин D можете да си набавите много лесно, излагайки се на слънце само за 15 минути, пише az-jenata.bg. Проверете кои храни съдържат другите бюти витамини или пък си ги вземете под формата на добавки. Разбира се, винаги съгласувайте решенията си с вашия лекуващ лекар.

Намалете консумацията на захар

Безспорно лятото и почивните дни са ви подтикнали да нарушите режима си и да прекалите с храната или пък питиетата (било то алкохолни или не). Имайте предвид, че храните с висок гликемичен индекс (всички сладки и солени преработени храни) могат да предизвикат ефекта на доминото и да се отразят пагубно, което пък да отключи прохормоналните ви нива и да доведат до проблеми с кожата и дори акне. Когато консумирате по-големи количества захар, тялото започва да произвежда повече от хормона инсулин, който може да причини възпалителни процеси в тялото.

Ексфолирайте

Вероятно с идването на пролетта кожата ви жадува за слънчевите лъчи и изглежда сияйна и стегната. Към края на лятото обаче, можете да забележите, че това вече не е така – вероятно са се появили още повече фини линии, пигментни петна и несъвършенства. За да избегнете тези последици от слънцето, ексфолирайте добре кожата си поне веднъж седмично. Ако пропуснете тази стъпка дори и най-добрият овлажняващ продукт няма да ви помогне, тъй като върху кожата ви ще има слоеве сухи, мъртви кожни клетки. Премахването им ще ви помогне и за абсорбирането на продуктите, които ще използвате след това.

Обърнете внимание на краката си

Отдайте заслужена почивка и се погрижете за краката си, които цяло лято са ви служили вярно! След сезона на сандалите, със сигурност стъпалата ви ще имат нужда от добро почистване, а ноктите ви от педикюр. Ето защо, запишете си час в салона или пък се погрижете за краката си у дома.

 

ключови думи:
есен кожа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май