Как да намалите двойната брадичка

Как да намалите двойната брадичка

Двойната брадичка е козметичен дефект, който може да понижи самочувствието ви. Никой не би искал да има двойна брадичка, която да е видима дори в спокойно състояние, когато не сте опрели брадата си към шията. Тази зона е по-бедна на мастни жлези и мускули, което означава, че е по-малко податлива на влияние, но не е невъзможно да противодействате на увисването ѝ, пише az-jenata.bg.

Как да постигнете по-стегната линия на челюстта и да намалите двойната брадичка?

Поддържайте добра хидратация

Кожата на брадичката и шията, както и зоната под челюстта, не са богато снабдени с мастни жлези. Това прави тази област по-суха. За да бъде по-стегната и еластична, не пропускайте да хидратирате добре тази зона. Нанасяйте хидратиращи и овлажняващи продукти сутрин и вечер, като масажирате и втривате за по-добро проникване.

Сок от целина

Целината е беден на калории зеленчук, но богат на антиоксиданти, фибри и вода. Това го прави прекрасен за отслабване и същевременно подхранване на тялото и кожата. Сокът от целина помага за детоксикацията на тялото и кожата, за удължаване на ситостта без довнасяне на излишни калории. Това допринася за редуцирането на теглото.

Можете да приложите и пасирана целина върху двойната брадичка, да я оставите да подейства 10 минути, след което да изплакнете. Повтаряйте това 5 пъти седмично за детокс на кожата, стягане и локално дълбоко хидратиране.

Нанасяйте слънцезащитен крем

Защитата от слънчевите лъчи е важна част от борбата със стареенето и увисването на кожата, включително под брадичката и шията. Не забравяйте да използвате слънцезащита всеки ден от годината.

Използвайте кафе

Кафето намалява подпухналостта на кожата, включително на брадичката. Пиенето на кафе има диуретичен ефект, което извежда излишната вода от тялото. Можете да си направите и скраб с кафе, с помощта на който да дренирате и подхраните кожата в тази зона.

Смесете 2 супени лъжици утайка от кафе, 1 супена лъжица масло от гроздови семки, 1 белтък. Разбийте сместа много добре, докато се смеси и нанесете с масажиращи движения в тази зона. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете. Правете тази маска 3-4 пъти седмично.

Краставица

Краставицата също има свойството да намалява отока, да извежда излишните течности от организма, да хидратира и да се бори с възпаленията. Похапвайте краставици редовно. А можете да си направите и маска с краставици против двойна брадичка. За целта просто смелете половин краставица с пасатор. Може да добавите и 1-2 кубчета лед в блендера. Нанесете маската с масажиращи движения за няколко минути. След това оставете да подейства за още 20 минути.

ключови думи:
двойна брадичка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май