Забравете за ботокса! По-добре: фитнес за лице

Красиви без хирургическа намеса
Забравете за ботокса! По-добре: фитнес за лице

Американският специалист Каръл Маджио е абсолютно убедена, че всеки може да "изглади" бръчките на лицето си, да освежи кожата и да оформи брадичката и врата си, без намесата на пластичен хирург.

"Просто тренирайте редовно лицевите мускули", съветва тя.

"Започнах да правя упражнения за лице преди 27 години след ужасно неуспешна интервенция на носа, която ми "помогна" да изглеждам доста по-стара, отколкото бях", разказва Каръл.

"По същото време работех като козметик и самата аз се подлагах на различни процедури. Обаче след операцията на носа загубих всякаква вяра в естетичната хирургия и реших да потърся по-естествен начин да подобря външния си вид." 

За да си помогне, Каръл създава интересна програма с упражнения за лице, благодарение на която успява да постигне страхотни козметични резултати.

"С редовните тренировки лицето ми значително се подмлади и грейна. Даже неприятната вдлъбнатина от операцията стана по-незабележима", споделя още Керъл.

За по-голям ефект Маджио съветва клиентите си да изпълнявате цялата й 8-минутна програма, два пъти на ден.

Нещо повече: предупреждава ги да не прекаляват с повторенията, защото рискуват вместо да подобрят живота на лицето си, да изморят последното и да го претоварят.

Искате и вие да започнете с гимнастика на лицето? Ето как:

За широко отворени очи

Поставете показалците между веждите си, а палците – върху най-външния ъгъл на очите, така че да изглежда все едно носите въображаеми очила.

Стискайте очи, докато изпъвате с показалците кожата между веждите нагоре, а с палците – кожата навън, към ушите. Докато преброите до 40 и с плътно затворени очи, продължете да изпъвате кожата нагоре и навън, така че всички мускули около очите ви да работят заедно.

Керъл ви гарантира, че с този метод ще повдигнете долната и горната част на клепачите, ще издължите линията на очите си и ще ги направите още по-красиви.

Е, опитайте. 

ключови думи:
лице упражнения фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май