Десерт за лицето

Маска от какао, мед и мляко
Десерт за лицето

Никога не сме крили, че изпитваме силна привързаност към шоколада. Така да се каже, непоправими шокохолици сме и нямаме никакво намерение да се борим с тази си зависимост. Е, гледаме да не прекаляваме с консумацията му, но, по необясними причини, не винаги успяваме :)

Иначе, виновни за любовта ни към сладкото изкушение са и многоуважаваните учени. Защото те всеки ден ни натякват колко много антиоксиданти и други полезни нутриенти има в какаото, от което обикновено се приготвя шоколадът.

Последното им изследване пък показва, че вълшебният прах, освен всичко друго, се отразява изключително добре върху кожата и даже има силно подмладяващ ефект върху нея.

Е, повярвахме им и по този повод решихме да си спретнем една бърза и лесна маска за лице от какао. Ако проявявате интерес към домашно приготвени козметични щуротии, вижте рецептата. За нея ще са ви необходими:

1 супена лъжица какао

1 супена лъжица кисело мляко

1 супена лъжица мед (по възможност течен)

В купичка разбъркайте всички съставки до получаване на еднородна смес. Бъркайте силно и интензивно, за да стане хубава, гъста текстура. После сложете маската да се поохлади за 5 минути в хладилника.

Прилично стегната, я нанесете на лицето си и й дайте време да подейства за около 15 минути. След като изплакнете физиономията си, ще почувствате кожата си гладка и нежна.

Ами, пробвайте! Неделя ни се струва идеална за целта. И непременно споделете какъв е бил ефектът.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 07.11.2011 | 08:36
    Супер :)
  • 1
    от Не е посочен | 06.11.2011 | 19:42
    1vo - kogato isuhne smesta na liceto kochata se stqgaa
    2ro - kato se izmih kojata mi stana po meka
    Ne e koi znae kakvo ..
    Opitaite nqma da sujalqvate .. ;]]

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май