Грижа за фитнес облеклото

То е ваш приятел в спортуването. Затова – "къпете" го редовно. По правилния начин, обаче!
Грижа за фитнес облеклото

Сигурни сме, че страшно много обичате спортния си екип, нали? Даже сме готови да се обзаложим, че притежавате повече от един. Чудесно! Надяваме се, че ги ползвате редовно и най-важното – по предназначение =).

Но това, в което никак не можем да бъдем 100% сигурни, е дали поддържате фитнес облеклото си в приличен външен вид. И по-важното: перете ли го след тренировка или предпочитате да го скриете в любимия си сак, до следващия път?

Въпросът може да ви се вижда безпредметен и подвеждащ, но, всъщност, съвсем не такъв. Защо ли? Ами, много просто. След сесия има голяма вероятност дрехите ви да са прилично мокри (в зависимост от това колко пот сте изхвърлили в тренировката) и мръсни (ако по време на нея сте се търкаляли на шалтето, изпълнявайки различни упражнения).

Логиката говори, че, за да може да ги облечете за следващата си тренировка, без да застрашават личната ви хигиена и впоследствие - здраве, в рамките на следващите 24-часа те задължително трябва да видят сапун и вода.

Вариантите са два: да ги хвърлите директно в пералнята или, при липса на умна машина, която мисли за всичко, да ги изперете по традиционния начин – на ръка. Който, съгласяваме се, е по-неприятният от двата.

В случай, че не може да извършите нито една от споменатите процедури, не си помисляйте да прибирате в гардероба мокрия си екип. По-добре го оставете да изсъхне, защото в противен случай (и особено ако после го "обработвате" на ръка), по него могат да останат неприятни петна и мръсотия, трудни за отстраняване.

А ако точно тук ви прозвучахме като в реклама за перилен препарат, нататък ще станем още по-убедителни =) Имайте предвид, че дрехите, предназначени за фитнес цели, се изработват от специфични и разнообразни материи. Това важи с особена сила за онези, за които сте готови да дадете немалка сума пари, за да притежавате.

inm.comИзводът е, че към прането им (и не само) трябва да подхождате с повече внимание. А за да сте сигурни, че постъпвате по най-правилния начин, просто вижте какво пише на етикета им и го спазвайте. В най-добрия случай, именно от него ще получите подробна информация за обществено коректната температура на водата, в която трябва да ги "изкъпете", за програмата, на която трябва да ги пуснете в пералнята, както и дали имате право да ги изгладите след това.

Имайте предвид още, че някои от любимите ви спортни дрешки не се разбират добре с определени видове омекотители и с други подобни препарати. Но, ако тази подробност не фигурира на етикета, спокойно може да направите изключение с нея.

А накрая ще ви дадем един последен съвет, който е свързан с другата важна манипулация по поддръжката на фитнес облеклото ви – сушенето.

Молим ви, не слагайте изпраните си дрехи да съхнат директно върху радиатор или върху друг подобен отоплителен уред!

И децата знаят, че свръх топлината има потенциал да съсипе всяка материя. В този ред на мисли, не ви съветваме да експериментирате точно с издръжливостта на фитнес облеклото си. Не си заслужава жертвата.

Е, хайде, екипът ви е чист, сух и готов да поспортува. Вие готови ли сте?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май