Гардеробът, моят приятел 3

Грижи се за хубавото ви настроение
Гардеробът, моят приятел 3

Дрехите. Преди няколко хиляди години сме имали нужда от тях главно, за да предпазваме телата си от студ. Сега обаче нещата стоят по различен начин.

Искаме или не, в наши дни облеклото играе важна роля в съществуването ни. То ни позволява да се самоопределяме, показва предпочитанията и интересите ни, а нерядко – и социалния ни статус. Говори много за характера ни, изразява идеи, възгледи, културна принадлежност...

Иначе казано, ако трябва да перифразирам добре познатата сентенция – в голяма част от случаите ние сме това, което обличаме ;)

Далече от модата обаче, има и още нещо – собствения ни стил. Дарбата да даваме уникален живот на парчето плат, покриващо телата ни. Персоналното излъчване е основната причина една и съща дреха да стои по различен начин на двама отделни индивида с приблизително еднакви физически характеристики.

Интересното е, че дрехите си взаимодействат с нас и ни влияят по всевъзможни начини, макар понякога да не си даваме сметка за това. Редица изследвания показват, че те могат да подобрят настроението ни или обратното – да го развалят, ако не сме ги подбрали правилно. Или още по-лошо: просто не се чувстваме комфортно в тях.

Цветното облекло, например, оказва изключително положително въздействие върху повечето хора. Според направено наскоро изследване в САЩ пък празничните одежди (онези, които обикновено обличаме за по-специални събития) могат да ни спасят от сериозни депресивни състояния. Причината: напомнят ни все хубави и приятни емоции.

В този ред на мисли, следващия път, когато почувствате тъга или унилост, пробвайте да изгоните лошите мисли така:

  • Момичета, облечете онази хубава пролетна рокля на цветя, която криете в гардероба за... кога? Не е чак толкова официална, удобна е и никой няма да ви глоби, че сте решили да се разходите в нея. Обещаваме ви, че ще се почувствате наистина страхотно – красиви, весели и безгрижни, независимо дали отивате на работа или на среща с приятели. А, и не бягайте от райетата, защото те, противно на очакванията ви, изобщо не ви правят дебели. Единственото, което могат да сторят за вас, е да ви пренесат мислено на някой хубав слънчев плаж :)

inm.com

  • Момчета, не се срамувайте да бъдете шарени, защото цветовете ви отиват. Подчертават неотразимия ви чар. Заложете, например, на удобни цветни ризи или тениски със забавни апликации по тях. Експериментирайте с визията си. Никой (поне ние) няма да ви обвини в излишно кокетство =)

inm.com

И не забравяйте да сложите най-ценния си аксесоар – усмивката! Защото, освен всичко друго, тя е силно оръжие срещу депресията и лошите моменти.

Е, това е то. Макар и част от материалния свят, дрехите могат да ви помогнат много. Затова не пренебрегвайте значението им – носете ги с вкус и с желание. Не се съмнявайте, че ще ви се отблагодарят подобаващо. А в този материал вижте как могат да ви подкрепят и в изпълнението на фитнес целите ви. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май