4 злини, които причинявате на косата си

А можете да ги избегнете
4 злини, които причинявате на косата си

Искате ли косата ви да изглежда винаги добре? Ами, тогава грижете се повече за нея и желанието ви ще стане реалност. Но най-вече: щадете я от следващите изброени процедури, които, макар да не си давате сметка, никак не се отразяват добре върху здравето и самочувствието ѝ:

- Редовно я изсушавате с кърпа непосредствено след баня, докато е още съвсем мокра. Не! Не го правете, не е хубаво. Защото тогава косъмът е най-податлив – лесно може да се скъса, както и да се наруши неговата цялост. По същата причина, избягвайте да вързвате гривата, докато е влажна. Ако все пак ви се наложи, направете си свободолюбив кок и ползвайте памучен ластик, а не гумен. 

- Действате с пресата и машата без капчица протекция. Също лошо. В крайна сметка, на пазара се предлагат куп защитаващи косъма от нагряването продукти, някои от които дори не са толкова скъпи, а вършат магическа работа.

- Ползвате сешоара както ви хрумне, а, всъщност, си има правилен начин и определена методика. Добре е да разделяте косата на секции и да я сушите от корена към краищата малко по малко, а не наведнъж. Освен това, пускайте сешоара едва когато гривата ви е на 70% изсъхнала по естествен път. Директното нагряване след баня много скоро ще ѝ докара изтощен вид и липса на всякакъв блясък.

- Хей, вързвате конската си опашка и плитките прекалено стегнато, а така отново повишавате риска от щети и проблеми. Носете този тип прически по-отпуснати – от една страна, модата е такава. От друга, няма да си създавате излишни главоболия.

Както се досещате, това са само една малка част от злините, които всекидневно можем да сторим на косата си. Замисляйте се по-често за нейния комфорт и ще можете да сте сигурни, че ще бъде щастлива и ще грее отдалече. Като в реклама. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май