3 елемента за красива лятна кожа

Не са извадени от Менделеевата таблица, а от личните ни наръчници за безкомпромисна ослепителност
3 елемента за красива лятна кожа

В сезона на ваканциите, когато се забавляваме най-често навън, грижата за красотата е по-семпла, но не по-малко отговорна задача. С други думи, за да бъде красива кожата, й трябват най-много добра защита от екстремните атмосферни условия и обилна хидратация. Точно толкова просто е :)

Може и да имате идеална рецепта за грижа за себе си, обаче ние за всеки случай ще ви обърнем внимание на няколко задължителни неща, с които да помогнете на кожата си. И в тях не влиза добрия щит срещу слънчевите лъчи, ясно?

Ексфолиране

inm.comПод душа, 2-3 пъти седмично. През лятото, особено след излагане на слънце, кожата се възпалява много по-лесно, възможни са и нежелани алергични реакция. За това изберете щадящ скраб за тяло: да е с обли твърди частици, за да не дразни и дере допълнително.

Чрез него по-лесно ще се отървете и от люспите по кожата след изгаряне.

Хидратиране

Това трябваше да го напишем с големи букви, да си знаете, че е супер важно!

Винаги след душ нанасяйте подходящ продукт, който да освежи и подхрани кожата. Обикновено хидратиращата козметика е с лека текстура, попива бързо и не оставя следи по дрехите, нито неприятното усещане, че сте навлекли нещо върху себе си.

Ние лично харесваме лосионите за тяло, които се използват специално след излагане на слънце – освен горните качества, те подчертават и тена, което е страхотно!

Накрая...

Не прекалявайте с грима. Лека основа и малко закачлив блясък върху скулите са напълно достатъчни за съблазнителен завършек на красивата ви ваканционна версия ;)

Ако подчертаете очите с повече от спирала, оставете устните неутрални, най-много с балсам или безцветен глос. Ако решита да акцентирате върху устните, експериментирайте с червило в ярък цвят: червено, оранжево, розово.

И така, готови за летни партита?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май