Влезте в новата си кожа

Igueneye са новите ултраминималистични обувки
Влезте в новата си кожа

Казват, че преди около 500 години индианците, населяващи бреговете на Амазонка, са си топели стъпалата в сока на дървото хевея и по този начин си осигурявали чудесна защита от неравностите по терена, плюс сцепление с хлъзгавите повърхности. Всъщност, думата каучук произлиза от именно от техния език, където "кау" означава "дърво", а "учу" - плаче, тече.

Една подобна история е особено вдъхновяваща във време, в което минимализмът е обсебил съзнанията и сърцата на една огромна част от спортуващите по цял свят. Въпросното вдъхновение се материализира в Iguaneye нещо като модерна гумена цвичка, осигуряваща на притежателя си именно тези две базови функции: протекция и сцепление.

Iguaneye

Произведението е френско и може да се похвали с изключителна гъвкавост, износоустойчивост, хипоалергичност и пълна рециклируемост. Дизайнът е дело на небезизвестната агенция Dulster Design, отговорна и за немалка част от моделите на adidas, Puma, Montrail и др. Комфортът на обувката се осигурява от специална стелка, направена от 99% корк и 1% естествен латекс и оформяща се по индивидуалния релеф на стъпалото.

Iguaneye

Iguaneye са достъпни за предварителна поръчка онлайн срещу 49 евро за чифт. Лошата новина е, че засега няма мъжки размери и може би няма да има до старта на дистрибуцията в началото на 2013 г. Добрата е, че доставката на обувки, поръчани до края на месеца, е напълно и абсолютно безплатна, дори и за България.

Iguaneye

Е, искате ли да бъдете в крак с модата или дори с крак в нея? Какво чакате?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май