С одеяло в час по йога

Защото то е чудесен партньор в практиката
С одеяло в час по йога
inm

Струва ви се невъзможно, но одеялото може да ви свърши перфектна работа в класа по йога :) Сега ще изброя само 3 негови употреби в практиката, но истината е, че те са много повече. Самите вие може да се сетите за някои, убедена съм. 

А аз ви предлагам следните:

За сядане

Точно така. Ако го слагате под дупето по време на медитативните и дихателни (седящи) упражнения, ще се чувствате много по-комфортно. И не само. Навита по подходящ начин, любимата ви завивка ще представлява мека опора, която ще ви позволява да държите гърба максимално изправен. В резултат, ще успявате да се наслаждавате на пълния ефект от техниките.

Грижа за коленете

О, да! За да облекчите мъките на коленните стави, при изпълнение на онези асани, които ги поставят под стрес, пъхайте одеялото под коленете. Така, вместо да мислите за болката, ще фокусирате вниманието си върху правилната реализация на позите. Та, следващия път, когато правите гълъб, например, навийте завивката и я сложете под сгънатия си отпред крак. Веднага ще усетите разликата.

За релаксация

Мда! Шавасана е любимата ви поза, нали? Ще ви стане още по-любима, ако, докато сте в нея, се завивате поне до кръста с подходяща завивка. Освен, че ще ви топли, тя ще ви създава още по-голямо усещане за релакс и ще улеснява процеса по отпускането и заемането на асаната.

Еха... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май