Прави йога, смачкай зомбитата!

Във видео игра
Прави йога, смачкай зомбитата!

Ако се чудите какво е общото между живите мъртви и древната индийска практика, веднага ви даваме решение на загадката: зомби йога :) Става въпрос за сравнително нова видео игра, разработена през 2012-та, която, според нейните създатели, съчетава двете неща отлично добре.

Накратко, целта на играчите е, поставени в определени условия, да избягват атаката на мучащите чудовища, изпълнявайки различни асани. Позите не са много на брой и са абсолютно подходящи за начинаещи.

Играта е разработена от американката Дорис Ръш и екип от специалисти, чиято основна цел била да създадат развлечение както за тялото, така и за душата. Погледнати от тази перспектива, зомбитата са по-скоро метафора на страховете и тревогите, които измъчват съзнанието ни, обяснява Ръш. Така, заемайки конкретна асана, човек успява да елиминира напрежението и причината, която го създава.

Разбира се, Дорис държи да се знае, че зомби йога не трябва да се възприема като алтернатива на един нормален клас. Тук няма обяснения на конкретните техники, нито подробна информация за ползите, които носят те. Всичко е представено на елементарно равнище, а елементът на забавлението, разбира се, е приоритет.

Странно или не, от съществуването си досега играта не е генерирала кой знае колко голям интерес, а за някои тя е абсолютно безполезна и безсмислена. Оставяме ви да прецените сами за какво компютърно приключение иде реч. Хайде, надникнете в следващото видео:

За ваша информация, играта може да бъде свалена безплатно от фен-страницата ѝ във фейсбук, така че чувствайте се свободни да я прецъкате набързо в случай, че все пак е успяла да спечели вниманието ви.

Ала съветът ни е да се посветите на неопосредствена практика, защото, поне по наше скромно мнение, тя е много по-интересна и завладяваща. Вие какво мислите по въпроса? Адски ще се радваме да си поговорим с вас надълго и нашироко за борбата със зомбитата :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май