Лесна поза

С усукване :)
Лесна поза

Може да си отдъхнете – днес нямам намерение да ви измъчвам с реализацията на трудни асани. Вместо това, ще ви поканя да направим заедно една лесна поза, както, всъщност, се и нарича.

Сукхасана, каквото е санскритското ѝ име, се заема обикновено по време на медитативни и дихателни техники. Упражнението е хубаво, защото изисква изправяне на гърба и отваряне на гръдния кош.

Но понеже е наистина елементарно, днес ще изпълним една негова вариация – с усукване.

Готови ли сте?

  • Седнете на ръка разстояние от стената, с гръб към нея и върху йога блокче или върху къпа, навита на руло. Свийте краката в коленете и ги кръстосайте леко в глезените.
  • Сега завъртете торса надясно. Поставете лявата ръка върху дясното коляно, а дясната - на стената, изпъната и намираща се на нивото на рамото. Леко разходете пръстите си по стената надясно. Ето така.

Важно: ако не достигате стената удобно, ще се наложи да скъсите разстоянието до нея. Ако пък рамото ви увисва, значи сте прекалено близо и ще се наложи отново да направите промяна в положението си.

  • Останете в позата за около 5-6 дълбоки вдишвания и издишвания. Фокусирайте вниманието си върху разтягането и почувствайте усукването. 
  • После починете малко и повторете същото и на другата страна.

Е, пробвайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май