Йогапедия: Бикрам

Горещата йога ще ви накара сериозно да се замислите за нивото си на издръжливост...
Йогапедия: Бикрам

Вече знаем защо йога има милиони последователи по целия свят... Тайната й определено се крие в това, че има ужасно много разновидности, сред които всеки може да открие своята любима :)

Следващото основно направление на древното учение сме споменавали и преди, тъй като е голям хит през последните десетилетия. И все пак:

Бикрам

Произход: през 1973 г. индиецът Чоудхури Бикрам демонстрира тази гореща йога за първи път в САЩ. Тя бързо става популярна сред знаменитости и обикновени хора и това продължава и до днес.

Бикрам вече е милиардер и е сред най-богатите хора в Щатите. Той е и първият, който превръща своята вариация на йога във франчайз, който е с международен статут.

Философия: този вид йога е доста далеч от стандартните часове по медитация. Изпълнява се в силно загряти помещения, където температурата е 40 градуса и повече. Основава се на 26 пози от класическата йога, които обаче се изпълняват по-скоро енергично и се сменят често.

Идеята на бикрам практиката, според нейния основател, е да дава на органите, кръвоносните съдове, мускулите и сухожилията всичко необходимо, за да бъдат здрави и да функционират максимално добре.

Очаквайте: силно загряваща тренировка, която продължава между 60 и 90 минути. По-добре забравете плътните спортни клинове и дебелите блузи с дълъг ръкав – само след 5 минути ще искате да свалите всичко от себе си. По-скоро заложете на изрязан потник и шорти.

Високата температура помага на мускулите, ставите и сухожилията да влязат в активен режим по-лесно, което намалява риска от травми.

Комлексът на Бикрам тонизира цялото тяло и успешно може да се използва за поддържане на отлична форма.

Опитайте, ако: поне веднъж сте си казали, че йога е лесна. И ако предпочитате по-активни тренировки, които не са свързани с неконтролируемо подскачане наоколо и в същото време са осезаемо натоврващи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май