Гореща йога през горещото време?

По-скоро... добра идея
Гореща йога през горещото време?

Ще кажете: "Не стига ли това, че се потим навън, а сега трябва да се потим и в зала, изпълнявайки изчанчени асани?" Въпросът е основателен и за това бързаме да ви дадем нашия отговор.

Странно или не, смятаме практикуването на бикрам йога посред лято за... наистина страхотно хрумване!

На първо място, почти 40-градусовата адаптирана версия на хатха ще ви позволи да привикнете по-безболезнено към горещината, характерна за предстоящите месеци.

Всъщност, даже може да ви даде редица прекрасни идеи за справяне с високите температурни предизвикателства. Например, когато умирате от жега, затворете очи и си представете, че сте в студиото. Вдишайте и издишайте. Уверяваме ви, че ще се почувствате значително по-добре.

Да прибавим още, че движенията в бикрам имат гарантиран събуждащ ефект и задължително ще ви помогнат да се справите със сънливостта - често срещано явление по време на отпускарския сезон. И, да, предполага се, че горещата ви сесия ще ви позволи да изгорите много калории. Супер, нали?

Важно: в деня преди тренировката се постарайте да излочите обилно количество вода. И в никакъв случай не яжте непосредствено преди самия клас, а 3-4 часа преди него.

Още за бикрам йогата може да научите тук, а, междувременно, нека ви попитаме:

Бихте ли я практикували през лятото?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май