Йога с: Катрин Бюдиг

Една очарователна инструкторка по йога, която се съгласи да си поговорим за това-онова
Йога с: Катрин Бюдиг

Катрин Бюдиг е от онези харизматични личности, които могат да те спечелят само с една усмивка :)

Затова побързах да я потърся и да ви подаря възможността да се срещнете с нея, макар и виртуално.

Красивата дама живее в Калифорния и преподава виняса флоу йога* в престижен фитнес клуб. Редовно се изявява като автор в популярни американски издания за здравословен начин на живот, между които: Yoga Journal, SELF, C Magazine и E! Entertainment.

Преди броени дни пък излезе първата ѝ книга - The Women’s Health Big Book of Yoga. Четивото би било полезно за всички, които биха искали да научат повече за йога и може да бъде закупено от тук.

Ето какво ми сподели чаровната мадама в интервюто, което спретнахме набързо в интернет:

Здравей, Катрин! Кажи ми: кога опита йога за първи път?

Започнах да практикувам още в колежа. Зариби ме мой приятел музикант. Много бързо йога се превърна в най-хубавото нещо в седмицата ми. А малко преди да приключа с училището, вече знаех, че искам да преподавам. Преместих се в Лос Анджелис, завърших и буквално на другия ден започнах тренинг курс за учители.

Какво трябва да знаят начинаещите преди да се посветят на практиката?

Важно е да разберат, че в йога има много разновидности, както и преподаватели, готови да помогнат на всеки в обучението. Съветът ми е да търсите, докато не откриете стила/инструктора, които ви вдъхновяват и мотивират. Няма значение как ще ги намерите – онлайн или в студио. Важното е да са правилните. 

Как те промени йога и на какво те научи?

Научи ме на това да ценя всеки нов ден в живота си. Преди да започна практиката, живеех в бъдещето, винаги очаквайки с трепет това, което има зад ъгъла. Днес всяко дихание ме прави щастлива, а животът ми е много по-пълноценен.

Коя е любимата ти поза?

Безспорно бакасана или т. нар. поза жерав е най-любимата ми асана. Ето тук може да откриете моя подход към усъвършенстването и разбирането ѝ. 

Jasper Johal

Ти си един от създателите на Poses for Paws - американска благотворителната организация, която набира средства в помощ на различни приюти за животни. Как се роди идеята за осъществяването на тази инициатива?

Винаги съм обичала животните, особено кучетата. И реших, че Poses for Paws би бил страхотен начин да използвам уменията си по йога, за да помагам на животинките в нужда.

Та, събираме пари посредством реализацията на различни събития по йога и чрез продажба на разнообразни продукти. Със събраните средства, в продължение на година, подпомагаме любим наш приют или друга благотворителна организация.  

Сподели ни твоята рецепта за бързо сутрешно събуждане, моля! 

Напоследък ми харесва да започвам деня си с кратка джогиг сесия на открито. После се прибирам вкъщи и изпълнявам комплекс от асани, между които слънчевия поздрав и различни пози за разтягане мускулите на бедрата.

Обожавам да си приготвям огромна чаша с прясно изцеден сок от плодове или шейк.

Jasper Johal

Предполагам, че си вегетарианка? 

Бях, но в момента съм месоядна. Иначе, не консумирам преработени храни и използвам всяка възможност да готвя. Когато ям месо (обикновено 1 път седмично), гледам да си го купувам от местни ферми и да е винаги с добри хранителни показатели.

Искрено вярвам, че храненето трябва да бъде удоволствие. Затова се стремя да се забавлявам в кухнята и да си измислям вкусни и здравословни специалитети.

Jasper JohalОбичаш ли да пътуваш?

Обожавам! Толкова съм благодарна на съдбата, че имам възможността да пътешествам до места, които някои хора посещават само в мечтите си.

В същото време, когато съм далече от дома, изпитвам истинска липса.

Затова гледам да използвам пълноценно времето, прекарано вкъщи: разхождам кучетата си, виждам се със семейството си, готвя или се гмуркам – новата ми голяма любов и хоби :)

Какво ще пожелаеш на читателите ни?

Пожелавам им възможността да избират любовта във всяка ситуация.

Обичайте без страх, прегърнете талантите си (което означава да се приемате такива, каквито сте) и преследвайте това, което обичате, без значение какво мислят другите.

Покажете кои сте и изживейте живота си.

*Става въпрос за динамична йога практика, която комбинира дихателни упражнения и асани. Основната ѝ цел е да стимулира енергийния потенциал на практикуващите и да ги тонизира 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май