Микровълновата фурна не е вредна

Учени от Харвард разбиха митовете за вредата от микровълновата
Микровълновата фурна не е вредна

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават. 

За готвенето в микровълнова печка е подходяща такъв тип храна, която ще задържи повече от полезните хранителни вещества, които съдържа. Например така важните за организма плодове и зеленчуци, съдържащи много Витамин C, е по-добре да приготвяме в микровълнова. С намаляването на времето за приготвянето им, ще запазим повече от ценните витамини в тях, отколкото ако ги варим във вода. Така е и с останалите хранителни вещества, които биват унищожавани при готвенето им във вода.

Според заключението на учените, освен, че не трябва да се плашим да приготвяме храната си в микровълновата печка, в определени случаи това е по-добрият вариант за приготвянето й. 

Източник - БГНЕС

ключови думи:
микровълнова Харвард

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май