Как да се предпазим от болки в гърба

Как да се предпазим от болки в гърба

Най-важното

Сигурно повечето от вас са се сблъсквали с неприятната болка в гърба. Може да сте се борили с нея седмици на ред и да не успеете да я премахнете. Ето какво трябва да направите, за да се предпазите от нея. А ако вече я имате, можете да я облекчите или премахнете.

Седнете правилно. Не ви е нужен някакъв скъп, ергономичен стол. Просто трябва да седите правилно. Гърба ви трябва да е изправен, а не да сте наведени. Не го огъвайте във всякакви посоки ако искате да се предпазите от неприятните болки, съпътстващи неправилното стоене.

Стойте прави, когато можете. По време на почивките, или докато се прибирате от работа стойте прави, за да може гърба ви да стои в естествена позиция. Ако прекарвате свободното си време също седнали, ще увеличите шанса от неприятните болки в гърба.

Обувките са важни. Хубавите обувки могат да ви помогнат дори и за болките в гърба. Не вземайте някакви ефтини обувки, които ви спечелват с модерния си вид. Следете да са с хубава и плътна подметка, която облекчава болката в ходилата ви.

Не пушете. Колкото и странно да ви се струва пушенето води до болки в гърба. Изследване от 2010г. показва, че пушачите имат повече болки в гърба.

Спете на ниска възглавница. Не редете 2, 3 или 4 възглавници, защото по този начин вие си изкривявате гърба. Най-добре е да спите с  1 мека възглавница. По този начин ще намалите вероятността от болка в гърба.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май