Антиздравословен пример: Ким Кардашиян

Риалити звездата рекламираше хапчета за отслабване, които всъщност... не действат
Антиздравословен пример: Ким Кардашиян

Ким Кардашиян е известна предимно с голямото си дупе и с краткотрайния си брак, който приключи точно 72 дни след помпозна церемония, отразена шумно от американските медии. Изненадващо или не, риалити звездата е много популярна и има голямо влияние отвъд Океана, но, за съжаление, то понякога може да бъде крайно негативно.

Историята

Последният пример за това са хапчета за отслабване, които Ким и двете й сестри рекламираха явно и целенасочено повече от 2 години.

justjared30-годишната брюнетка още през 2010-та обяви в социалната мрежа Туитър, че е отслабнала почти 8 килограма, благодарение на тях. А миналото лято, малко преди сватбата си, заяви публично, че е "изваяла тялото си" за бракосъчетанието си чрез същите таблетки.

Всъщност, Кардашиян рекламираше система за бързо отслабване, която включва няколко отделни суплемента – хапчета за отслабване, които "горят калории и потискат апетита в рамките на 8-часов цикъл", антицелулитен гел и детоксикираща напитка с цитрусов вкус, която се консумира самостоятелно в продължение на 2 дни. Освен това, в програмата е включен и комплекс от три различни продукта, които обещават сериозно отслабване за едва 14 дни. Те се приемат в комбинация, като първият активира метаболизма, вторият спомага за изчистването на тялото от токсини, а третият действа като диуретик.

Още след появата на въпросните "медикаменти", мнозина изявени специалисти започнаха да ги критикуват. След кратък химичен анализ става ясно, че "изгарянето на подкожни мазнини" е пълна заблуда, а една от основните съставки в хапчетата за отслабване е кофеин в голяма доза. Както е известно, стимулиращият алкалоид може да има множество странични ефекти при прекомерна употреба като дехидратиране, главоболие, сърцебиене, замаяност, превъзбуденост, хиперактивност, безсъние и т.н.

След специализирано проучване, преди два месеца беше заведен иск за 5 милиона долара срещу сестрите Кардашиян, които бяха обвинени в "умишлено заблуждаване на потребителите" в качествата на рекламираните от тях продукти. Според ищците от Ню Йорк не е възможно Ким, Кортни и Клои да са отслабнали с въпросните таблетки. В тях има основно кофеин, а той се счита за неефективен в отслабването и поддържането на определено тегло.

В медиите се появиха коментари, че благодарение кампанията на Ким хапчетата за отслабване са станали твърде популярни сред тийнеджърите и младежите, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Какъв ще е изходът от делото, тепърва ще научим, но подозираме, че сестрите трудно ще се измъкнат безнаказано от скандала.

Изводите

Неведнъж сме казвали, че бързото отслабване нито е трайно, нито здравословно. Уви, така сме устроени и засега няма изгледи това да се промени: вълшебни хапчета не съществуват. Ако имаше такива, всички щяхме да сме супермодели, нали така? Правилното хранене + достатъчно движение и качествена почивка си остават универсалната рецепта за отлично здраве и визия.

justjaredОсвен това, сестрите Кардашиян изобщо не са подходящи рекламни лица (и дупета) на хапчета, DVD-тренировъчни програми или диети, съжаляваме. Единствено Кортни има такъв потенциал, но, за съжаление, не тя, а сестра й Ким (?!?) пусна своята тренировка на DVD.

А и може да се окаже, че риалити фамилията всъщност е инвестирала в производството на продуктите за отслабване, което вероятно ще им донесе допълнителни негативи.

Обаче, това е Америка, страната на неограничените възможности, където прилично закръглени брюнетки успешно продават... всичко ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май