Антиздравословен пример: Чарли Шийн

Зависимостите на един актьор и цената, която плати за тях
Антиздравословен пример: Чарли Шийн

Стараем се често да изтъкваме добри фитнес примери, готини треньори и техните съвети за здравословен начин на живот, звезди, които се грижат за себе си, и т.н., и т.н.

Е, да, обаче трябва да признаем, че и лошите примери могат да бъдат мотивиращи по определен начин. Затова ще ви дадем няколко, при това съвсем реални, а не имиджови (има и такива) :)

Не ни разбирайте погрешно – няма да съдим героите в тези истории, защото всеки има право да реагира различно в определен житейски контекст. Няма и да ви даваме рецепти за справяне с конкретни "неща от живота". Просто ни се ще да ви дадем няколко примера как не е добре да се отнасяте със здравето си. Започваме с най-пресния:

Чарли Шийн

Степен на саморазрушителност - висока

Историята: О, да, лошото момче на Холивуд доказа и продължава да доказва, че умее да изкарва пари от всяка ситуация. Не можем да не му го признаем.

Обаче звездата, която CBS изрита от "Двама мъже и половина", наскоро премина през доста бурен и опияняващ, буквално, период от живота си. Той започна още през декември 2009-та, когато Чарли беше арестуван за нападение над тогавашната си съпруга Брук Мюлер.

След силен медиен интерес и безкрайни коментари за злоупотребата му с алкохол и наркотици, актьорът доброволно влезе в рехабилитационна клиника в началото на миналата година, за да се отърве от своите зависимости. Обаче само няколко месеца по-късно, през октомври, полицаи го прибраха в окаяно състояние (гол, агресивен, пиян и надрусан) от апартамент в хотел Плаза, Ню Йорк.

justjaredЗвездата продължи в същата посока, като добави оскърбително изказване срещу създателя на "Двама мъже и половина" – Чък Лори, и скоро беше уволнен от шоуто. Замяната му с Аштън Къчър няма да коментираме, но истината е, че Шийн определено липсва на телевизионната продукция. Вероятно и защото много добре играеше самия себе си :)

Но в момента звездният хаймана продължава да е на гребена на вълната. През септември тази година се появи в популярното Comedy Central и счупи всички рекорди по гледаемост на шоуто – общо 6,4 милиона зрители изгледаха агресивните подигравки с личността му.

Преди това Чарли се превърна и в рекордьор в Книгата на Гинес, при това два пъти. Хонорарът му от 1,25 милиона долара за епизод в сериала "Двама мъже и половина" е най-високата сума, плащана на телевизионен актьор. А влизането му в Туитър предизвика истински фурор и беше регистрирано като най-бързото достигане на 1 милион последователи в социалната мрежа (129 000 на ден).

Напоследък холивудският бохем твърди, че е приключил с лошите си навици, но това вече сме го чували още през 1998 г., след като получи свръхдоза, вследствие на експеримент с кокаин.

Изводите: Определено се възхищаваме на Чарли за здравите гени, които има – толкова много опити за самоунищожение и все неуспешни, е внушителен резултат. Но смятаме, че редовен спорт би му помогнал да се справи със зависимостите си и да повиши качеството си на живот от здравословна гледна точка. Защото лошите навици, освен непредсказуеми поражения върху тялото, му костваха и кариерата, и дузината мацки около него.

С други думи, актьорът има нужда от една здрава тренировъчна програма и още по-здрав инструктор, който да се жертва и да следи за изпълнението й. Все пак добрата форма никак не му е чужда – феновете вероятно помнят визията на Чарли в Смотаняци 2, където актьорът демонстрира внушителна физика пред камерите. Е, тя не е резултат от майсторски направен сценичен грим или костюм, а от солидна физическа подготовка.

Да, явно можеш, когато наистина искаш. Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май