Грешки в тренировката? Разкарайте се!

Започнете програмата си без тях и се радвайте на бързи резултати
Грешки в тренировката? Разкарайте се!

Няма безгрешни хора и това звучи окуражаващо, нали? Човек трупа опит благодарение на малките и големите провали в живота си и, разбира се, като се учи от тях.

Все пак има определени грешки, които бихте могли да си спестите във фитнес сесията. Те само ще ви попречат да се възползвате максимално от физическата активност, на която сте се посветили. Нека видим три от тях.

Не бива да тренирам! Ще огладнея много след това!


Всъщност, редовните упражнения могат даже да подтиснат апетита и да ви помогнат в тежкото изпитание, наречено диета.

В действителност само супер интензивната сесия има потенциал да предизвика т. нар. вълчи глад, тъй като по време на нея се изгарят много калории и тялото усеща нужда да си ги възстанови отново след това. Но, надяваме се, не сте се втурнали към подобна тренировка още в началото, нали?

Така че, ако сте гладни през цялото време, не обвинявайте физическата си активност, а хранителните си навици. Тялото има собствени чувства – ако не му осигурявате енергията, от която има нужда, няма да спре да се оплаква, докато не я получи.

Коремни преси, коремни преси

Да, ама не. Само коремните преси няма да ви подарят стегнат корем и шест плочки за разнообразие. Истината е, че ще ви се наложи да поработите здраво върху всички мускули на торса, за да постигнете заветната цел. В този смисъл заложете на подходящи движения за укрепването на горната част на тялото.

Това, разбира се, не е всичко. Може с големи мъки да изваете плочките, но те няма да си личат, ако си почиват спокойно под три слоя мазнини. За да се справите с последните, имате нужда от подходящ хранителен режим, както и от редовно кардио (най-малко по 20 минути, 3-4 пъти в седмицата). Джогингът в парка, например, е един чудесен начин да помогнете на амбициите си за плосък корем. Комбинирайте го с подходяща програма с упражнения с тежести и ще се радвате скоро на резултати.

Колкото повече не е толкова повече

Не е важно колко време прекарвате в залата, а дали то е пълноценно и дава усещане за добре свършена работа. Вместо на продължителност, по-добре заложете на качество. Осигурете си физическо натоварване, което ще ви позволи да изгаряте повече калории за по-малко време, както и много след самата тренировка. (Четенето на вестник на велоергометър не е едно от тях).

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май