Вашето тяло е вашият фитнес

Използвайте го!
Вашето тяло е вашият фитнес

Най-важното

- Офф, трябва да започна да тренирам!

- Ами, започни!

- Да, де, ама нямам фитнес наблизо и освен това се притеснявам от грухтящите напомпани батковци. А и нямам достатъчно време...

- Добре, де, защо тогава не си купиш някакви тежести?

- А-а, да, и да ме изхвърлят нашите!

- Тренирай със собствено тегло тогава!

- Ъ-ъ, ...кучето ми го изяде...

- ....

Думата "фитнес" има специфичното свойство да предизвиква у неопитните в занаята представата за зали, изпълнени с потящи се мускулести хора, дрънчене на щанги, вериги, чукове, гилотини и други болезнени пособия. Много от тях така и не се посвещават в това тайнство благодарение на комбинацията от тази представа, липсата на достатъчно мотивация и страхът да не се изложат.

Независимо от това, което сте чували за силовото трениране с някаква форма на съпротивление (по-известно у нас като "фитнес"), то е полезно за вас. Прави ви силни, а това е качество, което трябва да бъде развивано, за да бъдем здрави и функционални в ежедневието си. Силата не е нещо, което задължително се отглежда с щанги, дъмбели, пудовки, машини или друго специализирано оборудване. Всеки може да тренира за сила с помощта на единствения инструмент, с който е дошъл и ще си отиде от този свят, а именно – своето тяло. Наглед елементарни действия като пълзене, катерене, скачане, тичане, навеждане и клякане могат да направят един човек изключително силен.

Ако се съмнявате, но въпреки това все още не сте събрали необходимата мотивация да посетите фитнеса, нищо не ви пречи да опитате. Всъщност, задължително опитайте, преди изобщо да сте се доближили до залата. В най-лошия случай ще започнете да се движите и чувствате по-добре. В най-добрия – ще станете по-силни и ще изглеждате чудесно.

Вземете за пример намразената от всички ни в училищните салони лицева опора. Молим ви, вземете я! Нас ако питате, човек, който не е овладял това упражнение до съвършенство, не би трябвало да бъде допускан до лежанката и до фитнеса въобще.

След като вземете лицевата опора, вземете, да речем, клека със собствено тегло. Кой нормален човек би искал да кляка с щанга на гърба си, преди да е усвоил най-естествения вариант на това движение?

И се набирайте! Да, набирайте се, все едно животът ви зависи от това, защото нищо чудно да е точно така. Ако не знаете как да започнете, ние сме на ваше разположение с някои ценни идеи.

Естествено, ще дойде момент, в който ще надхвърлите възможностите, които собственото тяло ви предоставя, но този момент изобщо не е толкова близо, колкото може би си представяте. Упражненията, в които можете да въвлечете тялото си, зависят само и единствено от вашето въображение.

Обръщайте повече внимание на начина, по който хората са се движили преди да започнат да карат автомобили и да работят в затворени помещения. Наблюдавайте животните в природата. Дръжте се естествено :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май