Отслабване с въглехидрати

Мисия възможна
Отслабване с въглехидрати

Отслабването с въглехидрати е напълно възможно, но те трябва да са правилните твърдят експертите.

Храните богати на скорбяла и нишесте е отличен начин да се насладите на въглехидратите, без да съществува риск от увеличаване на теглото, твърди Франсис Лагерман-Рот, автор на книгата ”The Carb Lovers Diet”.

Още по темата: Храната, която помага на тялото да гори мазнини

Книгата се основа изцяло върху теорията за необходимостта съвременния човек да употребява правилните въглехидрати, за да разполага с енергия, да се чувства сит, да контролира нивото на кръвната захар и да не страда от затлъстяване.

Още по темата: Хранете се правилно, за да спите добре

Например, ако премахнете бързите въглехидрати от менюто си и ги замените с бавни въглехидрати, богати на фибри. Процесът на усвояване е различен и тялото вместо да усвои въглехидратите и съхранява мазнини ще изгаря мазнини, тъй като ще му е необходимо време, за да ги преработи.

1643754Thinkstock/Guliver

Което от своя страна само потвърждава старото правило, че храните с нисък гликемичен индекс са за предпочитане, ако се стремите към постигане на трайно отслабване и добро здраве.

Още по темата: 8 начина да натрупате мускули

Резултатът от подобен хранителен режим е пълен стомах, равномерно хранене без спадане на енергията и минус 3 килограма в рамките на 1 седмица.

Как работи диетата:

Важно е да се яде 15 грама устойчиво нишесте всеки ден заедно с ниско съдържание на животински мазнини, но балансирано от растителни източници. В този тих диета 25 на сто от храненето се състои от въглехидрати и протеин и зеленчуци.

Нужно е да се избягват рафинираните въглехидрати с висок гликемичен индекс като сладкиши, бял хляб и сладолед. За сметка на това менюто ви може да изглежда така:

Още по темата: 6 нисковъглехидратни храни за закуска

Закуска:
Овесена каша с цейлонска канела

Съвет!
Хората, които ядат овесена каша за закуска консумират повече калории през деня, но именно овесената каша ви помага да горите излишните мазнини в тялото, според последните проучвания.

Още по темата: Постигнете мечтаното тегло без стрес

Обяд
Паста с морски дарове и салата

Съвет!
Студената паста има способността да кара организма ви да изгаря повече калории, отколкото приема, за разлика от топлото ястие. Така че, консумирайте я с умерена температура. По този начин ще дъвчете добре и ще се храните значително по-бавно, отколкото ако е гореща и сте гладни. Освен това винаги следвайте препоръчаните минути за варене!

Още по темата: С лоша репутация: картофите

1643918Thinkstock/Guliver

Вечеря
Царевична тортила с пилешко месо, къри и зелен банан за десерт

Съвет!
Зелените банани са отлично средство да се набавите полезните за организма витамини, минерали и нишесте, като в същото време имат разхлабващ ефект. Именно те ще ви предпазват от вероятността да страдате от запек и ще ви помогнат да се радвате на стройна и слаба фигура. Избягвайте употребата на зрели банани!

Можете също така да ядете:

Бобови растения
Пълнозърнести изделия под формата на паста
Картофи
Артишок
Кафяв ориз
Черен ориз
Киноа
Амарант
Пълнозърнести тестени изделия, но не от пшеница и в ограничено количество, приготвени с квас
Сладки картофи
Млечни продукти
Риба и морски дарове
Пиле домашно или био

Още по темата: 4 безглутенови продукти, които осуетяват отслабването ви

Теорията за намаляване на въглехидратите следвайки правилото за употреба на храни с нисък гликемичен индекс не е нова, но явно авторът залага също така на теорията за намаляване или цялостното премахване на глутена от режима на хранене. Принципно това би трябвало да даде отлични резултати за отслабването, ако се придържате към баланса и не залитате от едната крайност в другата.

Още по темата: Безглутеновата диета може да подобри здравето ви!

Лично аз като човек, който от години е преминал през различни хранителни режими на хранене следвайки потребностите на собственото си тяло и здраве смятам, че подобен режим на хранене би бил полезен за тези от вас, които не могат лесно да се справят с премахването на бързите въглехидрати от режима си и лесно изпадате в глад за рафинирани сладкиши. С подобен вид диета ще разполагате с повече енергия и ще преодолеете захарната си зависимост.

Източници: Health.com, Aftonbladet Wellness

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март