4 мита за въглехидратите

4 мита за въглехидратите

Най-важното

Въглехидратите са една от основните хранителни групи. Те присъстват в почти всяка диета и има спорове до колко те са полезни за нас или не. От една страна въглехидратите ни дават енергия, но от друга те са едни от причинителите на наднорменото тегло. Ето няколко мита за въглехидратите, от които напълнявате.

Картофите са "зли". Сигурно сте чували, че картофите не ви помагат по време на диета, защото са богати на въглехидрати, от които се пълнее. Факт е, че 1 картоф съдържа 11% от дневната доза фибри, които ви помагат да се заситите и да отслабнете. Освен това картофите са добър източник на магнезий и калий, които също ви помагат. С други думи може картофите да са богати на въглехидрати, но те ви помагат да се заситите и да нямате нужда от това да се храните повече.

Въглехидратите не контролират кръвната захар. Сигурно сте чували, че колкото повече въглехидрати ядете, толкова по нестабилна ви става кръвната захар. Това не е така. Като ядете въглехидрати, инсулинът в кръвта ви се нормализира и вие имате приток на енергия.

Нямате нужда от въглехидрати за тренировка. Това не е така, те ви дават естествена енергия, която успешно може да замени енергийните напитки и спортните изотонични напитки. Въглехидратите са перфектната група храни преди тренировка.

Въглехидратите ви правят по-дебели. Това е така до някъде. Въглехидратите не са основната причина за наднорменото тегло, това е захарта и мазнините. Въглехидратите могат да ви накарат да напълнеете само ако са в големи количеста. Ако се храните нормално, няма да има проблеми.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Вижте още: Протеинова диета.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април