Диетата на Маршал Пик: Ден 2

Любопитни сте какво е менюто днес?
Диетата на Маршал Пик: Ден 2

Бързаме да ви покажем вкусните неща, които ви е приготвила днес Маршал Пик.

За закуска:

Италиански омлет с рикота сирене и праз

Начин на приготвяне: За две порции нарежете на ситно бялата част на стрък праз. Запържете го с бучка масло и в добре загрят тиган, докато омекне. След това го оставете да изстине.

Междувременно, разбийте 4 яйца, добавете подправки по ваш вкус и 2 супени лъжици рикота или друго нискокалорично, свежо сирене: например, моцарела.

Предварително загрейте котлона до висока температура и разбъркайте яйчената смес и празът с още една средно голяма бучка масло. След това запечете омлета до златисто за около 10 минути на горните открити реотани на фурната.

Сервирайте го с гарнитура от 30 гр. боровинки.

След закуска:

Ябълка с кашу

Нарежете на тънки парченца малка ябълка и я комбинирайте с около с 16 гр. кашу: две-три ядки.

За обяд:

Филе от бяла риба с бадеми

Начин на приготявяне: За две порции са ви нужни около 225 г. филе от бяла риба. Предварително загрейте фурната до 180-160 C.

В тиган разтопете 60 гр. масло, добавете 15 гр. нарязани бадеми и 1 супена лъжица лимонов сок. Запържете ядките до златисто кафяво и после ги отделете в купичка, а със сместта от маслото покрийте филето от бяла риба. Печете последното в йенска тавичка за период за 10-14 минути и после го поръсете с бадемите.

Гарнирайте порцията с 40 гр. сварвен див ориз и 90 гр. попарен спанак.

За следобедна закуска:

Ролца от прошуто

За една порция пригответе 3 резенчета манго и обвийте всяко с тънко парче пармска шунка.

За вечеря:

Пилешки гърди с плънка

Начин на приготвяне: За две порции са ви нужни две готови (обезкостени и почистени) пилешки гърди.

Плънката направете по следния начин: смесете 25 гр. натрошено фета сирене, 1 супена лъжица ситно нарязани сушени доматки в олио, 1 супена лъжица меко крема сирене и половин супена лъжица сушен босилек.

Разрежете най-месестата част на пилешките гърди и натъпчете плънката в нея.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган и задушете пилешките гърди за около 7-10 минути, като по някое време ги обърнете от другата страна.

* Сервирайте ги с гарнитура от 40 гр. кафяв ориз и 90 гр. попарени броколи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май