Алтернативи на седенето в офиса 2

Които нямаме у нас
Алтернативи на седенето в офиса 2

Да седим? Не, не обичаме! Но, уви, такава ни е съдбата: работим пред компютър. Разбира се, непрекъснато търсим начин да подобрим "седящата" реалност, в която се намираме. Докато се чудим обаче, американците вече са измислили немалко алтернативи на седенето на работното място.

Нека видим още три от тях:

Фитнес пътека под бюрото

Разработена е от американския бранд The Human Solution – компания, специализирана в производството на ергономично офис оборудване. Treadmill Desk е бюро, под което се монтира фитнес пътека. Аха! Въпросната джаджа струва нескромните 1,873 долара и може да бъде поръчана от сайта на фирмата.

Към днешна дата, служителите на няколко американски организации се ползват от привилегията да подтичват и да работят едновременно. Treadmill Desk има в офисите на анимационното студио Pixar, както и на компютърния гигант Microsoft.

The Human Solution

Спининг в офиса

Ето ви още една любопитна антиседяща хрумка :) Става въпрос отново за бюро, под което обаче човек може да сложи велосипеда си – задната гума се застопорява към пода със специална стойка.

Идеята е на младока Дан Янг, който е страстен колоездач. Тъй като му се налагало често да работи пред компютър, а пък умирал от желание да върти педалите, Дан решил да съчетае нещата по най-добрия начин.

Създадената от него компания Kickstand засега предлага два вида бюра за статично колоездене: едно малко и едно голямо. Цените им обаче... Хайде да не си разваляме настроението!

Столът-фитнес

Винаги сме вярвали, че въпросната мебел е перфектен спортен уред, а GymyGym се опитва да докаже това на 100%. Оригиналният стол е разработен така, че с негова помощ да могат да се изпълняват куп упражнения за цялото тяло. За целта е оборудван с тренировъчни ластици, монтирани на различни места по конструкцията му. 

Проблемът е, че за да го притежавате, вероятно ще ви се наложи да ограбите банка :)

Ясно е, че не можем да си позволим тези три алтернативи на седенето. Предполагаме, че и вие не можете. Но не там е работата. Ако се трудите в офис, просто се старайте през останалото време да сте физически активни. Спортувайте! И това е решение на проблема, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май