Микровълновата печка в действие

Или за какво още може да ви послужи популярният кухненски атрибут
Микровълновата печка в действие

Преди време Киро се опита да изчисти репутацията на микровълновата печка и мисля, че успя. Затова се надявам, че не сте я изхвърлили още от дома си от страх, че може да ви причини само злини.

Напротив, кухненският уред ви мисли предимно доброто. А ако използвате целия му капацитет от възможности, ще направите живота си много лесен.

Ето за какво, например, може да ви послужи днешната несправедливо опорочена героиня:

  • За дезинфекция и ароматизиране на гъбите за чинии – потопете последните във вода, в която предварително разтворете малко количество бял винен оцет или лимонов сок. После сложете гъбите в микровълновата и ги загрейте за минута. Извадете ги с помощта на щипка за грил, защото ще са горещи. Вече би трябвало да са чисти и да ухаят чудесно.
  • За затопляне на продуктите за красота – кремчета, лосиони, домашни маски за лице и други такива. Понякога се налага да са топли, за да се нанасят по-лесно, а и усещането да е по-приятно.
  • За по-бързото шупване на маята за хляб. Ми, защо да я чакате цяла вечност, когато може да стане и за няколко минути в микровълновата. Все пак, гладните сутрин не са малко, нали?

Очаквайте продължение... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май