Печена риба с подправки за празничен обяд

Печена риба с подправки за празничен обяд

Рецептите за приготвяне на риба плакия за многобройни, но като че ли аз предпочитам традиционната, но приготвена по малко по-мързелив начин.

Времето за приготвяне е около 20-25 минути, но резултатите на финала са повече от невероятни по отношение на вкус и аромат.

За целта са ви необходими цели изчистени риби или филета от предпочитаната от вас риба. Приготвяла съм тази рецепта с червена сьомгова пъстърва, сьомга и обикновена пъстърва.

Необходими продукти за 4 порции:

1600505Thinkstock/Guliver

4 броя среден размер пъстърва
3 домата или консерва от нарязани домати
2 червени чушки
3 скилидки чесън
2 големи глави кромид лук
3 супени лъжици зехтин
1 лимон
черен пипер
куркума
босилек
сол на вкус

Нарежете на едро зеленчуците и ги сложете на дъното на една тава със зехтин. Сложете ги леко да се запекат в предварително загрялата фурна на 200 градуса за около 5 минути, след което извадете тавата и подредете върху зеленчуците измитите и изцедени то вода риби, които е добре да бъдат посолени. В коремчетата на рибите сложете малко черен пипер, босилек и по няколко кръгчета нарязани лимони.
Сложете тавата във фурната и печете до пълна готовност. В зависимост от фурната вероятно ще ви отнеме около 15-20 минути.
Сервирайте със сезонна салата и печени картофки.



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април