Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак

Погрижете се за здравето!
Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак

Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи проучване проведено в Loma Linda University в САЩ. Според учените най-добрата храна за отлична превенция срещу възникване на заболяването е, ако в диетата си заложите предимно на риба и зеленчуци и намалите чувствително приема на месо.

Изследователите установили, че хората чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове, бобови храни и риба намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.

1564438Thinkstock/Guliver

Учените от университета в Калифорния направили мащабно проучване, в което взели участие около 77 659 участници. Изследователите разпределили участниците в проучването на три групи: вегетарианска, месоядна и вегетарианска, която се храни с риба и морски дарове.

Вегетарианската група намалили риска от възникване на рак с цели 22% в сравнение с месоядците. Но сериозна изненада за учените се е оказала третата група на вегетарианците, които са се хранили и с риба и морски дарове, които намалили риска с цели 43%.

Според учените този феномен до голяма степен се дължи на полезните антиоксинатни и мазнини, на които са богати различните видове риба. Освен това предимно веганската храна под формата на зеленчуци и плодове сериозно допринася за алкализирането на организма, което е най-сериозната превенция срещу редица сериозни заболявания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април