Тренировката на: Скарлет Йохансон

Или как красавицата се подготви за ролята си в "Отмъстителите"
Тренировката на: Скарлет Йохансон

Ако обичате супергерои, значи вероятно сте били едни от първите, гледали фантастичната лента на американския режисьор Джос Уидън "Отмъстителите" (The Avengers). У нас премиерата ѝ се състоя преди броени дни и бе очаквана от киноманите с огромно нетърпение.

Филмът е базиран на комиксите на Стан Лий – писател, продуцент, телевизионна звезда, актьор, редактор и бивш председател на американската компания Марвел Комикс, специализирана в издаването на комикси и съпътстващи продукти. Същата е собственост на Марвел Ентъртеймънт, която пък е филиал на Уолт Дисни. С две думи, работата е ясна :)

През 70-те години на 20-век, заедно с още няколко артисти, Стан започва да създава цяла плеада от суперчовеци, между които добре известните ви: Спайдърмен, Хълк, Капитан Америка, Железният човек, сладурите от Фантастичната четворка, Тор и много други рисувани мъжаги и същества с неподозирани възможности.

Техните истории са толкова пленителни, че комиксите бързо печелят многобройни фенове по цял свят, а малко по-късно една голяма част от тях се качват на екрана – първо като анимации, а след това и като игрални продукции.

Що се отнася до "Отмъстителите", те са сборен екип от най-популярните герои на Лий, които се срещат в една кино история, за да обединят силите си срещу зъл гений, заплашващ да унищожи човечеството. Грррррр...

Сигурно се досещате, че за нула време филмът на Джос оглави бокс-офис класациите и събра многобройни положителни оценки и коментари.

Освен мускулести великани обаче, този път в сюжета е вкарана и една дама – Черната вдовица, в чиято роля се превъплъщава изкусителната актриса Скарлет Йохансон. Облечена в черен кожен костюм, прилепнал по тялото й, Скарлет изглежда наистина съблазнително. Чудите се как е оформила фигура на агент с изключителни физически способности? Ето как:  

Тренировката 

outnow.chКакто и за участието си в Железния човек 2, и за тази си роля чаровницата тренира с американския фитнес-гуру Боби Стром.

Така да се каже, тренировъчната ѝ програма била сходна. Същата включвала 90-минутна кръгова тренировка, няколко пъти седмично.

Основната цел на Стром била да подготви Скарлет за многобройните експлозивни екшън сцени в лентата. Затова упражненията били разнообразни и се изпълнявали с дъмбели, медицински топки, тренировъчни ластици за съпротивление и с всякакви други фитнес джаджи. Паралелно с това, Скарлет заложила на интервално тичане, както на открито, така и в зала.

Но, за да стане истинска екшън героиня, сладураната имала нужда да придобие и немалко специализирани умения. Затова се посветила на натоварваща сесия по бойни изкуства. Инструктор ѝ била известната каскадьорка Хейди Мънимейкър, която и преди е работила с актрисата. Двете използвали всеки свободен момент между снимките, за да упражняват ръкопашен бой и различни MMA-бойни техники. 

Задачата на Йохансон била да усвои до съвършенство правилното изпълнение на движенията. В редица интервюта тя споделя, че сесиите били крайно изморителни, но, че искрено се забавлявала по време на тях. 

Е, толкова за тренировката на Черната вдовица. А сега нека направо минем на дискусия за филма: вие гледахте ли го и хареса ли ви? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май