Звездна тренировка: Крис Хемсуърт

Австралийският актьор, който се превъплъти в ролята на бога на гръмотевиците Тор, демонстрира изключителна форма
Звездна тренировка: Крис Хемсуърт

Той доказа, че може да бъде страхотен супергерой, без значение, че е блондин. Естествено, много бързо си спечели любовта на жените, в това число и нашата, и завистта на мъжете. И е поредния ултрасекси австралиец (май Холивуд изпитва глад за свежа мъжка плът...), след Мел Гибсън, Хю Джакман, Сам Уортингтън и десетина други.

Може би сте се досетили, че става дума за Крис Хемсуърт, който от 2-3 месеца владее женските фантазии с ролята си на Тор, богът на гръмотевиците. Русокосият младеж, който прилично напомня на викинг в лентата, е само на 27 и е в отлична форма както на екрана, така и в живота.

Ще разочароваме най-върлите му фенки обаче – от около половин година Крис е женен за 34-годишната испанска актриса Елза Патаки. Може би малцина знаят, че двамата сключиха брак само 3 месеца, след като официално демонстрираха връзката си. Нооо, ние напълно разбираме Елза, ако е бързала повече – такъв мъж някак си не е за изпускане...

Добре, спираме да се отклоняваме от темата, която засяга преди всичко тренировката на най-сексапилния комиксов герой, оживявал на екрана напоследък. Ето и детайлите:

Тренировъчната програма

Чаровният Хемсуърт никога не е правил упражнения с тежести, преди да започне подготовката си за ролята на Тор. От малък кара сърф и определя водния спорт като своята "религия". Занимава се с бокс, макар и по-рядко напоследък, а известно време играе и австралийски футбол (особена смесица между традиционния вариант на спорта и ръгбито).

Преди епичната си роля обаче, актьорът трябвало да качи 10 килограма чиста мускулна маса, а най-добрият начин за това са тренировките с тежести. Е, и храната, разбира се, но за нея ще разкажем в отделен материал.

С подготовката на Крис се заема екип от персонални треньори, които често променят програмата му. Повторенията, тежестите и дори скоростта на трениране варират почти всеки път, за да не свиква тялото на австралиеца с натоварването.

В началото всяко занимание е огромно предизвикателство за високия 190 сантиметра мъж, но с времето сам се убеждава, че минималните усилия по време на тренировка означават и минимални резултати. В крайна сметка австралиецът става толкова голям за по-малко от 3 месеца, че режисьорът на филма – Кенет Брана, го помолил да отслабне малко.

Основният подход при тренировките му е използването на упражнения, които натоварват всеобхватно цялото тяло, а не изолирани движения за конкретни мускули. Задължителни са клековете, мъртвата тяга и избутването на щанга от лег. Екипът треньори на Хемсуърт обаче добавя и подскоци встрани с махове на ръцете, т. нар. Т-лицева опора и други.

Препоръките

Достатъчно почивка и качествен сън - това са ключовите елементи в добрата тренировъчна програма, според Крис. Той твърди, че, след ден с тежка физическа сесия, и 5 минути сън по-малко са от значение.

А доброто възстановяване на мускулите до голяма степен гарантира и добър краен резултат.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май