Истината е, че тя – есента, трудно може да бъде "изядена" цялата. Просто е неизчерпаем източник на полезни храни, които заслужено попадат в категорията "супер". Хем са вкусни, хем са прилично заредени с важни хранителни вещества. Ако не вярвате, прегледайте "представителна" извадка от днешното ми есенно меню. Сигурна съм, че ще усетите колко ароматно и вкусно е то дори през мониторите си...
Напук на правилата, започвам от десерта: печена тиква! Честно, обработката на плодовия зеленчук съвсем не е елементарна задача, но всички усилия се забравят веднага, когато е налице крайният резултат. А той идва под формата на малки парченца нискокалорична оранжева вкусотия, добре екипирана с витамин Cи с бета-каротин. Препоръчвам ви да ги консумирате заедно с коричката, която също е "да си оближеш пръстите”, без да създава особени трудности при храносмилането. Ако обичате да глезите кулинарните си сетива, полейте парченцата с малко мед и ги поръсете с орехи, но това само при положение, че не сте ги захаросали твърде много преди печене.
Красимира Динева/FitWell.bg
Ябълките са другите ми добри приятелчета. Хубавото е, че те ще ми бъдат такива не само днес, но и до края на дните ми. Харесвам ги най-вече заради събуждащия им аромат и засищащото им действие. Бонусът е, че редовната им консумация се отразява отлично върху здравето на венците и чистотата на зъбите. Не се съмнявайте: всички червени сладуранки в стъклената купа ще изчезнат за минимално време.
Красимира Динева/FitWell.bg
Хайде да преминем към основното обаче: зеле на фурна, подправено с малко червен пипер и овкусено с доматче. Предвид вегетарианската ми същност, не очаквайте да откриете вътре месо, но сте в правото си да добавите такова във вашата чиния. Другото допълнение към специалитета е есенно-зимно, а именно – праз лук, в натуралния му вид. Няма такъв кеф, казвам ви! Що се отнася до зелето, то също е витаминозно, съдържа доста ценни минерали, а е само на няколко калории разстояние от кулинарната наслада.
Красимира Динева/FitWell.bg
Много ще се радвам, ако в най-скоро време ме почерпите и с вашето есенно меню. Не забравяйте, че колкото по-разнообразно е то, толкова по-добре.
Добави коментар