И аз обичам, ама много обичам класическите кюфтета. Обаче тези, магданозените – казвам ви съвсем непредубедено, са чудесни. Освен това, можете да ги ползвате като разядка преди същинските, т.е. тези от кайма, ако сте напълно убедени, че зеленчукови кюфтета не съществуват :)
Продукти:
-
4 връзки (може и повече) нарязан на ситно магданоз
-
4-5 яйца
-
3 скилидки чесън, нарязани на дребно (ако много го обичате, увеличете дозата)
-
1 малка глава лук, също нарязана на ситно
-
200 гр сирене, натрошено
-
4 с.л. брашно
-
смлян черен пипер и сол на вкус
-
няколко щипки кимион (по желание)
inm.comИзсипете в купа или друг подходящ съд нарязания магданоз, след което добавете и яйцата. Размесете добре. Прибавете всички останали продукти и подправките накрая. Започнете да бъркате отново до получаването на еднородна смес. След това с нея оформете малки симпатични кюфтенца (може и по-големи, но няма да са толкова симпатични).
Когато изваете прекрасните форми, загрейте котлона на средно висока температура. Набрашнете леко произведенията, подхвърлете ги в тигана и изпържете.
Майсторите съветват да консумирате магданозените творения, като ги залеете с кисело мляко, подправено с копър и чесън.
Наслука и добър вкус!
Добави коментар