CoolSculpting: замразява мастните клетки

Внимание! Нова процедура за извайване на тялото, която кара мазнините да измръзват и да изчезват
CoolSculpting: замразява мастните клетки

Многоуважаваните учени никак не си губят времето, да знаете. Освен че всеки ден правят нестандартни и изчанчени проучвания, непрекъснато измислят нови и нови начини да ангажират вниманието ни. А последната им идея за красота направо ни събори от стола! 

Тя е дело на екип от харвардски специалисти, категорично решили да се погрижат за доброто ни самочувствие. В тази връзка, те са разработили любопитна процедура за справяне с малките несъвършенства по фигурата. А именно - терапия с охлаждащ мастните клетки ефект. При която се постига унищожаване на тлъстинки, без хирургическа намеса.

Странно или не, CoolSculpting е получила одобрението на Американската федерация за контрол над храните и лекарствата (FDA) и от известно време вече се прилага в модерна клиника в САЩ.

За да не навлизаме съвсем в сферата на научната фантастика обаче, нека кажем, че терапията не обещава магически ефект. Тя не може да помогне на хора с наднормено тегло и, общо взето, не трябва да се възприема като вълшебна формула за отслабване.

Всъщност, към нея трябва да се обръщат предимно хора в добра физическа форма и редовно спортуващите, чиято основна цел е да изваят фигурата си, отървавайки се от някои особено проблемни области, като т.нар. любовни хватки, например.

Как действа?

Трудно е за вярване, но... Въпросната зона от тялото се засмуква със специален апликатор. После, в продължение на около час, горките мастни клетки се подлагат на упорито охлаждане (без това да наврежда на кожата). То нарушава функциите им и впоследствие предизвика метаболизирането им.

Американските експерти твърдят, че промяната в третираната област проличава най-рано след два до четири месеца. Резултатът: до 20% намаляване на тлъстините.

Пациентите споделят, че по време на самата процедура, усещат леко подръпване на кожата, много осезаем студ, но като цяло - нищо особено притеснително. Което означава, че не е нужно време за възстановяване.

Ето и най-добрата новина: CoolSculpting е значително по-евтина от липосукцията – само 750 долара за зона. В същото време, комбинирана с редовна физическа дейност и подходящ хранителен режим, обещава трайни и удовлетворяващи резултати след извършването й.

Хм. На нас ни звучи доста интересно. И честно казано, с удоволствие бихме замразили част от мастните си клетки. Ей така, заради експеримента. И защото въобще не са ни приятни. Макар че сладурите никак не са лоши. Просто хората, без да искат, ги превръщат в неприятели. Научете повече за мастните клетки тук!

А ние... Отиваме да се охлаждаме.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май