Как да вървим на обувки с високи токчета

Ето така!
Как да вървим на обувки с високи токчета

Честно ли? Трудно е. Но с малко повече подготовка всяка дама може успешно да гледа отвисоко.

Ето няколко полезни съвета, които ще помогнат и нас да усъвършенствате ходенето на високи обувки.

- Най-важно от всичко е да движите единия крак пред другия, стъпвайки първо на петата и после на пръстите. Обратното би създало неестествено и смешно придвижване. Движете се уверено и в ритъм. Пуснете си любима песен и поработете върху крачката си.

- Ако за първи път се "сблъсквате" с токчетата, упражнете умението си да ги владеете като известно време ходите в права линия. Може да ползвате ръбчето на тротоар за подиум. Намерете баланса си и не спирайте с тренировките, докато не се почувствате абсолютно сигурни.

- В случай, че повърхността, по която ходите, е пързаляща се – правете съвсем малки стъпки, без, разбира се, да нарушавате темпото си на вървене.

- По каменисти настилки изберете да припкате в обувки с високи, но по-дебели токчета, защото същите ще ви създадат по-голямо чувство на стабилност. Няма да е лошо, ако от време на време поглеждате надолу, по-лесно бихте могли да избегнете препятствие.

- Когато слизате по стълби, внимавайте за всяка своя крачка. Трябва да сте сигурни и стабилни. Хванете се за парапета на стълбището – в крайна сметка, неговото предназначение е да ви помага.

- Ходенето по трева също може да се превърне в предизвикателство. Тук е препоръчително да пренасяте тежестта върху предната част на крака при придвижване, защото ако стъпвате върху токчето, има опасност то да потъне в настилката, което не е приятно изживяване, казвам ви го от личен опит.

Всъщност, ако знаете, че ще вървите по тревичка, избягвайте да носите твърде тънки токчета. По-добре изберете обувки с платформи.

- Когато си купувате "кокили", пробвайте възможно най-много модели и се спрете на онзи чифт, в който се чувствате най-комфортно при първа проба.

Не забравяйте: тайната е в неуморното и редовно практикуване. Хайде, пробвайте! А ако вие имате добри препоръки за нас, не се страхувайте да ни ги споделите – тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май