Гримирате ли се еднакво последните пет години?

Пробвайте нещо ново и станете различни!
Гримирате ли се еднакво последните пет години?

Уморени ли сте от собственото си лице? 

Смятате ли, че  като просто разпръснете слой грим върху лицето си, сте красиви? Хайде, и малко гланц на устните и готово?  Няма нищо лошо в това, но дори и да сте свикнали със съвсем малко грим, понякога може да забавно да пробвате нещо ново, нещо с "уау" фактор.

Хайде, отпуснете се с цветовете

Цветен грим дава енергия, чувствителност и закачливост на лицето ви. Дори и да сте свикнали с универсалните сиви или кафяви сенки за очи, експериментирайте с експлозивни цветове като аквазелено, оранжево, тюркоаз и др.  Някои от по-евтините производители имат малки дози, просто се снабдете с тях и пробвайте.

1520169Thinkstock/Guliver

Основата е важна

Внимавайте с основата - тя е фундаментът, който ще носи всичко, което ще изградите. Силният грим изглежда добре върху равномерна основа. Инвестирайте върху качествена такава, защото тя не е просто грим, а има и защитни свойства.

Най-модерните технологии в индустрията ни дават основи, които овлажняват и  съживяват кожата, като я пазят от бръчки и петна. 

Интензивни очи

Очите са първото, което хората виждат. Те заслужават да бъдат допълнително подсилени понякога. За очната линия пробвайте черносиво, нощносиньо или тъмнозелено. Ако ви изглежда по-силно от това, с което сте свикнали, гримирайте само горния клепач, колкото може по-близо до миглите. Оформете внимателно с молив и добавете подходяща очна сянка, започваща от очната линия и потъмняваща с дълбочината на клепача. Отново оформете, работейки по посока от носа към очите.

Време е за спиралата, най-малко два пласта! Най-добре - три....

Зависи от типа спирала, която ползвате, но не се страхувайте от удебелени мигли - те придават дълбочина на окото. 

Най-накрая, не се колебайте да  ползвате червено червило

1520171Thinkstock/Guliver

Много малко други средства на грима могат да придадат клас и стил, така, както красиво положено червено червило. А то никога не става старомодно. Ако искате да сложите повечко, ползвайте четка за устни и червило в еднакъв цвят. С четката очертайте контурите на устните, запълнете с червилото и подсушете с кухненска хартия. Пак добавете с четката и пак подсушете с хартия. Сега червилото ви е здраво като камък! 

Ако директно се почувствате неудобно с толкова много червило, и фокус върху устните, пробвайте малко по-плътен гланц за устни в тъмночервен нюанс. Така можете да определите колко силен да е нюансът на червеното.

Хайде сега, забавлявайте се!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май