Знаете ли, че...

"Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си.”...

"Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си.” Петър Дънов 

Учителят Петър Дънов е безспорно един от май-мъдрите българи. Много преди да е модерно да се говори за психология и себеопозноване, Дънов разкрива на последователите си силата на мисълта:

"Здравето на човек зависи от следните четири неща: от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум и от мекотата на неговото сърце. За да придобие човек тези качества, трябва да има знание. Всеки има дух, душа, сърце и ум, но не всеки е могъл да ги развие – да развие такива качества у себе си, които да го направят здрав.”

"Здравето е вътрешен процес. Ако организмът не е здрав отвътре, каквито и благоприятни външни условия да има, той не може да го използва.”

Според Дънов болестта представлява нарушение на хармонията на отношенията между ума и сърцето.

"За да поддържа хармонията на своя организъм, човек трябва да храни мозъка си със светли чувства, сърцето си – с чисти чувства, дробовете си – с чист въздух и стомаха си – с чиста здравословна храна.”

Както самият Петър Дънов е предрекъл преди повече от век, ние хората сме нарушили хармоничната връзка с природата. В резултат на това сме по-болни, нещастнии самотни от всякога.        

1677024

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април