Поза на седмицата: дърво 2

Чудна модификация на познатата асана
Поза на седмицата: дърво 2

В един от последните си материали колегата Кирил Русев ви напомни колко важна е способността да се пази равновесие. Ако сте прочели внимателно статията му, значи сигурно вече умеете да балансирате добре на един крак.

Все пак, за да ви помогна да усъвършенствате още повече това умение, ще ви поканя да изпълните заедно с мен поредната хубава асана от йога – т. нар. дърво.

Вече сте я правили тук, знам. Затова ви предлагам една нейна супер готина модификация, която може да ви се стори малко по-сложна, но, повярвайте, наистина си заслужава усилията. Защото освен, че ще ви даде прекрасна възможност да тествате баланса си, тя представлява страхотно странично разтягане. 

Е, готови ли сте да я реализирате след ред разстояние?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете. Сега преместете тежестта на тялото върху лявото ходило. Същото трябва да е хубаво залепнало на пода, с максимално разперени пръсти. Чудно!
  • После сгънете десния крак в коляното и с помощта на дясната си ръка поставете стъпалото му от външната страна на лявото бедро, малко над коляното (в случай, че се затруднявате, може да го сложите и по-долу).

Бонус-съвет: за да предотвратите изплъзването на свития си крайник надолу, трябва да натискате със стъпалото му хубаво в опорния крак. 

  • След това съберете длани пред гърдите в позиция за молитва и бавно вдигнете ръцете над главата.
  • А накрая спуснете дясната ръка надолу и поставете предмишницата ѝ върху бедрото на свития крак. Ето така. Това ще ви принуди да се наклоните леко надясно, с което пък ще разтегнете цялата лява страна на торса си. Бихте могли да си осигурите повече стабилност, като фокусирате поглед в изпънатата си нагоре ръка. 
  • Останете така за около 5 дълбоки вдишвания и издишвания. И после повторете движението и с другия крак. 

Е, справихте ли се? Не се съмняваме :) Бъдете балансирани, здрави и щастливи! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май